Kleur in je interieur, Woontrend 2019, Woontrend, Kleuraccent, Accentkleur, Gouden muur, Pastel interieur, Ibiza style

Woontrend 2019: Kleur in je interieur

Elk jaar zijn er een aantal voorkeurskleuren die de hoofdrol spelen bij kleur in je interieur. Deze keer zien we steeds vaker aardse tinten terugkomen in een woning, waardoor een ruimte direct wordt omgetoverd tot een omgeving met een bijzonder warme sfeer. Omdat trendkleuren elk seizoen of zelfs iedere maand kunnen wisselen is het van belang dat de kleur in het interieur aansluit op jouw eigen smaak en stijl. Zo hoeft het interieur niet constant radicaal te veranderen én is het uiteindelijk toch tijdloos, omdat het iets is wat je zelf ook écht mooi vindt. Om hiervoor inspiratie op te doen heeft The Art of Living een aantal trendkleuren uitgezocht. Zo wordt de keuze iets makkelijker gemaakt! Ook kan je op de foto’s doorklikken om de rest van de prachtige projecten te zien.

Overkoepelende trend

Een constante overkoepelende trend blijft toch altijd nog de aanwezigheid van contrasten in een woning. Door middel van verschillende materialen of kleuren is dit erg mooi te realiseren. Tegenwoordig zien we vaak de combinatie van zwart en wit, wat een interieur natuurlijk uiterst contrasterend maakt. Dit wordt in de moderne interieurarchitectuur steeds meer verbonden met aardste tinten om een warme sfeer en uitstraling te realiseren.

Dit interieur, gerealiseerd door Studio Mariska Jagt, ademt luxe. Dit komt niet alleen door de design meubels, maar ook door de prachtige gouden muurbekleding!

Lichte kleuren

Als je behoefte hebt aan rust en licht in huis is het handig om een lichte kleur in je interieur toe te passen. Door alle elementen in de woning te voorzien van kleuren uit hetzelfde palet, ontstaat er een prachtig geheel waarbij sereniteit een centrale rol speelt. Zo is dit ook te zien in de woning welke is ontworpen door Lotz Interiordesign, waarbij kleuren in zandtinten binnen het interieur van de woning overheersen. Dit is in de volledige villa doorgevoerd, waarbij het wordt gecombineerd met het groen van de aanwezige planten. De aardse tinten komen ook altijd mooi tot hun recht door ze te verbinden met andere natuurlijke materialen zoals hout en glas, maar ook staal zorgt voor een prachtig geheel.

Kleur in je interieur, Woontrend 2019, Woontrend, Kleuraccent, Accentkleur, Gouden muur, Pastel interieur, Ibiza style

Het gebruikte kleurenpalet van deze woning zorgt voor een optimaal vakantiegevoel. Lotz Interiordesign zorgde voor de perfecte kleurcombinaties in deze woning.

Accentkleuren

Een combinatie van donkere kleuren in het interieur kan tevens zorgen voor een warme en gezellige sfeer in een woning. Dankzij een donkere kleur in je interieur ontstaat er vaak een luxueuze uitstraling, wat ook steeds vaker wordt gerealiseerd. Dit is onder andere toegepast in de woonkamer, welke ontworpen is door Studio Mariska Jagt. Het goud in dit interieur is gebruikt als accentkleur, waardoor een aantal details erg opvallend zijn. Onder andere de gouden stoelen bij de eettafel zorgen voor het prachtige contrast, waardoor het geheel ook erg stoer oogt. Doordat deze kleur op verschillende plekken terugkomt is het ontzettend stijlvol. Ook is er in de keuken van Culimaat één kleur gebruikt als accentkleur. Het oranje komt, net als het goud bij de andere woning, terug in de eetkamerstoelen en andere kleine details. Dit kan natuurlijk ook toegepast worden door het gebruik van andere kleuren om de nadruk op te leggen, waardoor er hierin superveel mogelijkheden zijn.

Kleur in je interieur, Woontrend 2019, Woontrend, Kleuraccent, Accentkleur, Gouden muur, Pastel interieur, Ibiza style

Deze droomkeuken werd gerealiseerd door Culimaat. De oranje stoelen zorgen voor een extra toevoeging aan de sfeervolle leefkeuken. 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.

____

Hier vind je meer blogs over actuele interieurtrends!

 


Web editor: Media team     |

Datum: 20 | sep | 2019


Tags: , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media