Woontrends van 2022

We hebben een paar aparte jaren achter de rug. Een pandemie die lockdowns veroorzaakte waardoor veel mensen geen werk meer hadden of thuis moesten werken. Gelukkig zijn deze periodes voorbij en kunnen we verder kijken naar de toekomst. Doordat we zoveel thuis hebben gezeten hebben velen wél een andere kijk gekregen op hun interieur. Als je zoveel thuis zit gaan je dingen opvallen, zoals de keukenkastjes die eigenlijk best ouderwets zijn, de tuintafel die toch wel toe is aan vervanging of de badkamer die écht aan vernieuwing toe is. Zo zijn er een paar unieke woontrends ontstaan waar we nu nog steeds van kunnen genieten. In deze blog lees je over de woontrends van 2022!

Unpolished nature

De natuur in je tuin, dat kan met unpolished nature. Hierbij zijn de tuinartikelen zoals een tuintafel en tuinstoelen ongepolijst en puur natuur.  Het creëert een oase van rust in je tuin en geeft een vleugje nostalgie. De meubels zijn dan bijvoorbeeld gemaakt van gevlochten riet en hout. Als je voor die echte unpolished nature look wilt gaan, kun je het beste kiezen voor decoratie met warme aardse tinten.

Duurzaam interieur

Tegenwoordig is het erg belangrijk dat we zo duurzaam mogelijk leven. Dan bedoelen we vooral korter douchen, minder met de auto rijden, afval scheiden en elektriciteit besparen bijvoorbeeld. Ook het interieur kan je op een duurzame manier creëren. Zo zijn er namelijk mensen die oude meubels een nieuw leven geven door ze een complete make-over te geven. Sommige maken zelfs van overgebleven hout een tafeltje of dergelijke, zodat er geen nieuwe meubels gemaakt hoeven te worden van nieuwe grondstoffen die erg moeilijk te winnen zijn.

Planten

Wil je wat extra zuurstof in huis? Dan is deze trend pas wat voor jou. Kamerplanten zijn een grote hit geworden sinds kort. Bij sommige staat het hele huis vol met Yucca’s, Monstera’s, cactussen en noem maar op. Planten passen namelijk bij elk interieur, of dit nou een industriële woonstijl of een minimalistische woonstijl is. Een klein plantje maakt al een wereld van verschil, het geeft namelijk een zeer natuurlijke uitstraling.

Goude tinten

Goud is dé accentkleur van 2022, en met reden ook! Goud kan namelijk iets simpels een zeer elegante uitstraling geven, al is het maar een piepklein detail. Goud past zeer goed bij zwarte en donkergrijze tinten, maar ook bij warme, bruine tinten. De gouden tinten kun je het beste laten terug komen in bijvoorbeeld lampen, vazen, beeldjes, deurklinken en schilderijtjes. Het ligt natuurlijk helemaal aan de woonstijl die je hebt, maar in principe past goud het beste bij de bohemian stijl en de industriële stijl