Zachte en warme kleuren primeren in dit fine-luxury-appartement 

Duin Interior

Verbouwen of verhuizen? Voor sommigen is dat de hamvraag. Zo ook voor het stel dat in dit appartement woont. Wanneer je jezelf zo’n vraag stelt, ga je afwegen: wat zijn de voordelen en nadelen. Omdat in dit geval de voordelen – een uitstekende centrale locatie, een prachtig uitzicht op de historische binnenstad van Groningen – de nadelen ver overstegen, besloot het stel dat het tijd was voor een renovatie. Na een goede blik op zijn portfolio te hebben geworpen, kozen ze unaniem voor interieurdesigner Miquel van Duin. De excellente begeleiding en kwaliteit boven kwantiteitaanpak waren voor hen de kers op de taart, maar zijn voor Duin Interior een vanzelfsprekendheid. Het resultaat? Steevast een woning waarin de bewoners zich thuis voelen 


Badkamer

Appartement, interieur, Duin Interior

Alle leveranciers van de badkamer

Deuren

Houtz
Appartement, interieur, Duin Interior

Subtiliteit met elegantie  
Wonen in een appartement dat je niet helemaal je thuis kunt noemen, is allesbehalve ideaal. Als alleen een likje verf of nieuwe meubels geen wonderen meer verrichten, is het tijd voor een drastischere aanpak. “In 2015 kochten de bewoners dit appartement gelegen op de tiende verdieping, maar de stijl van de vorige eigenaars en de indeling bevielen niet”, legt interieurarchitect Miquel van Duin uit. “Als echte liefhebbers van interieurdesign gaven ze aan dat ze de voorkeur hadden voor ingetogen materialen, maar niets wat schreeuwerig op de voorgrond stond. Fine luxury, dus. En subtiliteit met elegantie.” Het was tijd voor een complete make-over waarin het tot in detail uitgedachte materiaalgebruik het thuisgevoel van de bewoners naar een hoger niveau tilde. 


Benedenverdieping

Appartement, interieur, Duin Interior

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Bank

Macazz

Raamdecoratie

Indivipro

Interieurbouw

Visser Interieur

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Volledige herziening 
Soms heeft een renovatie enkel betrekking op het meubilair, de vloeren of een nieuwe keuken. In dit appartement werd álles – ook de indeling – volledig herzien. Het appartement telt een oppervlakte van circa 220 vierkante meter en bestaat uit twee vleugels: een slaapvleugel en een woonvleugel. Tussen de vleugels bevindt zich de entreehal. De bewoners wilden deze ruimtes graag gescheiden houden, maar wilden wel onderlinge verbinding. “Het was even een zoektocht”, vertelt Miquel. “Hoe maak je optimaal gebruik van ruim 200 vierkante meter? Om ruimte en openheid te scheppen hebben we op veel plekken wanden weggehaald en spiegelende materialen, zoals glas, toegevoegd. Geborgenheid hebben we gecreëerd door de functies ‘slapen’ en ‘wonen’ apart te houden en warme materialen te gebruiken. Ook hebben we het plafond met enkele centimeters verlaagd, zodat we storende elementen zoals het ventilatiesysteem konden wegwerken. Bovendien konden we zo een nieuw lichtplan ontwerpen op basis van de nieuwe indeling, zonder dat we het oude plafond moesten openbreken.” 


Slaapkamer

Appartement, interieur, Duin Interior

Alle leveranciers van de slaapkamer

Karpet

Carpetlinq

Warm, aards, mannelijk 
Meteen wanneer je binnenkomt in het woonvertrek daalt de rust over je neer. Eenheid is hierin het kernwoord. Het kleurgebruik, dat zich laat omschrijven als warm, aards en mannelijk, komt in het gehele appartement terug. Standaardkleuren zijn er in dit appartement niet te vinden – zelfs niet in details. Om een voorbeeld te noemen: zo zijn de stalen taatsdeuren niet in zwart, maar in taupe. De gordijnen worden van bovenaf extra geaccentueerd door subtiele ledverlichting. “Het warm bruine Saint-Laurent marmer met witte ader is bijvoorbeeld het hoofdcomponent in de salontafel, maar het speelt ook een glansrol in het wastafelmeubel. De maatwerkkasten van donker eikenfineer vormen een gebalanceerd contrast met de eiken visgraatvloer en de lichte stoffen”, legt interieurdesigner Judith van Duin uit. Samen met de bewoners selecteerde zij de stoffen en ging ze op pad voor hoogwaardige meubels. Een luxueuze privésuite, dat was de wens van de bewoners wat hun slaapvertrek aanging. Door de mainsuite met een schuifdeur af te sluiten van de entreehal is deze ruimte er  een vol geborgenheid geworden. Een eigen bubbel, als het ware, met een heerlijke hotelsfeer. Ook hier heeft Miquel verbinding tussen de functies weten te scheppen, ruimtelijkheid met geborgenheid. “De mainsuite is één ruimte geworden”, vertelt hij. “In het verlengde van de badkamer vind je een dubbele wastafel, die als geheel iets los van de inloopdouche en het toilet is getrokken. Deze bevinden zich op een marmeren plateau omlijnd met ledverlichting dat extra cachet aan de ruimte geeft.” Via de badkamer betreed je de slaapkamer. Het hoofdbord van het royale bed vormt de scheidingswand met de inloopkast. Een mooi detail hier is dat de binnenzijde van de maatwerkkasten met suède is bekleed. In deze suite is plaatsgemaakt om ontspanning met werk te combineren: via een pui van gerookt glas kijk je het thuiskantoor in dat geïntegreerd is in het totaalplaatje, waardoor de suite nog ruimtelijker lijkt. Al met al is dit appartement met recht een eigen domein te noemen waarin de bewoners hun identiteit weerspiegeld zien. 

Editor: Media team

Datum: 03-04-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff

Fotografie: Ewoud Rooks