Zachtroze tinten maken sfeervol interieur in stadsvilla compleet

Huis van Strijdhoven

Huis van Strijdhoven deed het opnieuw: van een huis een hoogwaardig thuis maken. Deze keer bij een strakke nieuwbouwvilla met een grootse entree, waarvoor Kees van Strijdhoven en collega Lonneke Smulders het volledige ontwerp van de binnenruimte verzorgden. Bijzonder detail: Huis van Strijdhoven heeft de wens van de bewoners om de kleur zachtroze te laten terugkomen, op magnifieke wijze vertaald. Kijk met ons mee. 


Woonkamer

Visgraatvloer, stadsvilla, Huis van Strijdhoven

Alle leveranciers van de woonkamer

Domotica, beveiliging & audio/video

MD Service

Karpet

Carpetlinq

Interieurarchitect

Huis van Strijdhoven
Visgraatvloer, stadsvilla, Huis van Strijdhoven

Statige kolom met twinkelverlichting 

Van buitenaf gezien is deze strakke villa voorzien van een grootse, statige kolom die de entree vormt. “Dit gevoel van een grootse entree hebben we binnen doorgevoerd”, begint Kees. “Een belangrijke basis hier is de ruimte die de architect heeft ontworpen. Wij hebben hier op alle manieren met kleuren en materialen op aangesloten.” Hierin springt de hangende verlichting, die ’s avonds een mooie twinkeling op de wanden geeft, er natuurlijk uit. Ook de prachtige houten deuren zijn een onmiddellijke blikvanger. Die houten deuren vormen bovendien het begin van een thema dat je terugziet in het hele huis. “Er loopt een architectonische as door de woning, een lengtelijn vanaf de entree, langs het binnenzwembad door naar de achtertuin. We hebben een spanningsveld aangebracht door veel zichtlijnen te creëren, onder andere door de glazen deuren. We kozen bewust voor een houten frame om ons te onderscheiden, omdat je tegenwoordig overal staal ziet. Het hout, glas en de leren grepen vormen een mooie combinatie.” 

Spectaculair en leefbaar  

Een grote visgraatvloer van hout voert vanuit de hal naar het leefgedeelte, te beginnen bij de woonkamer. Het is de moeite waard om hier even stil te staan en goed rond te kijken. “Wat ik heel spectaculair vind in deze woning, is de routing door het huis. Met diverse wanden en roomdividers hebben we looplijnen gecreëerd, wat vooral in de woonkamer het best tot zijn recht komt. Overal zijn doorkijkjes gemaakt, zoals de tv-wand en de speelse haard. Hierdoor ontstaat een spanning, de ruimte krijgt een dieptewerking en lijkt groter. Toch is het er huiselijk en behaaglijk.” De wens van de bewoners was een grote zithoek om lekker in te kunnen loungen, met een grote tv en een haard. De kolossale zitbank heeft een dunne voet om het design luchtig te houden. Ronde vormen maken de strakke ruimte vriendelijk. Het zachtroze komt hier prachtig terug in de ronde love-seat en als subtiele hints in kussens en accessoires. Fantastische blikvanger is de indrukwekkende tv-wand van kwartsiet met doorkijkeffect.


Keuken

Visgraatvloer, stadsvilla, Huis van Strijdhoven

Alle leveranciers van de keuken

Kokendwaterkraan

Quooker

Kookplaat

Gaggenau
Visgraatvloer, stadsvilla, Huis van Strijdhoven

Vertoeven in luxe 

Een grote doorgang verbindt de woonkamer met het zit- en eetgedeelte. Hoogwaardige materialen maken deze ruimte opnieuw groots, chic en tegelijkertijd aangenaam en leefbaar: kenmerkend voor de stijl van Huis van Strijdhoven. Een grote tafel met keramisch blad biedt ruimte aan acht tot tien mensen om aan te schuiven. De comfortabele fauteuils zijn opnieuw uitgevoerd in subtiel zachtroze. Boven de tafel hangt hetzelfde type lamp als in de entree, ditmaal in een wolkvorm. Rondom is deze kamer voorzien van maatwerkkastenwanden. Deze zijn zowel decoratief als functioneel en bevatten opnieuw een mooie combinatie van materialen: houten planken, stalen schotjes en een stoffen wandbekleding. “In de avond lichten al die vakken mooi op door ledverlichting”, licht Kees toe. “Wat je hier ook goed ziet, is het doorlopen van het horizontale lijnenspel door de kastenwand en de glazen schuifwand. Dit doorlopende lijnenspel is iets wat ik ook prachtig vind aan deze villa. 

Functioneel voor kookplezier 

De glazen schuifwand leidt naar de keuken, waar een grote tegelvloer, indrukwekkend kookgedeelte en een kamerhoge kastenwand je verwelkomen. “De bewoners zijn liefhebbers van de Oosterse keuken, deze is uitgerust met een combinatie van Gaggenau- en Miele-apparatuur en beschikt over diverse kook- en teppanyaki-platen.” De keuken moest vooral praktisch zijn en makkelijk schoon te houden. “Bij het Oosterse koken worden veel vetten gebruikt, vandaar de grote afzuigkap met een goed afzuigsysteem en grote oppervlakken die je gemakkelijk schoonmaakt. Een heerlijke plek om te koken.” Het aanrechtblad en de achterwand zijn uitgevoerd in kwartsiet. “De tekeningen in dit materiaal geven de keuken iets meer spanning. De kleuren van het kwartsiet passen mooi bij de interieurbouw en de vloer. Verder is het een rustige keuken die vooral functioneel is.” Er is ook een zee aan opbergruimte in de kasten die tot het plafond reiken. Deze kasten verbergen bovendien zoveel mogelijk de apparatuur, zoals de koelkast en vaatwasser. De zachte roze tint komt hier terug in de ringlamp van Occhio boven het bargedeelte. Een lekkere plek voor de kinderen of vrienden om neer te ploffen en het kooktafereel te aanschouwen. 


Slaapkamer en zwembad

Visgraatvloer, stadsvilla, Huis van Strijdhoven

Alle leveranciers van de slaapkamer en het zwembad

Raambekleding

Indivipro
Visgraatvloer, stadsvilla, Huis van Strijdhoven

Jaarrond baden 

Wanneer we ons omdraaien en teruglopen door de schuifdeuren, volgen we de route naar rechts en komen we via een gang die achter de woonkamer doorloopt uit in de wellness. Een groot binnenzwembad biedt hier het hele jaar een sportieve uitlaat voor de eigenaars en speelplezier voor de kinderen. “De wanden zijn volledig bekleed met extra grote slabs van keramiek. Met warm weer kunnen de schuifdeuren open om de zomer binnen te laten.”

Spanning en balans 

Daar waar de kleurstelling beneden ingetogen is gehouden, mocht ze boven in de privévertrekken wat spannender. “Je ziet de roze kleuren hier prominenter terugkomen in de achterwand van het bed, de verlichting, kussens en sprei. Boven het bed hebben we een halve cirkel met een zwevend plafond gemaakt. Diezelfde vorm zie je terugkomen in het vloerkleed. De ronde vormen verzachten de statige architectuur.” Het uitzicht vanuit het bed schijnt fenomenaal te zijn: door de ramen van een gigantische glaspui heen kijken de bewoners hieruit op hun uitgestrekte perceel. Langs beide zijden van het bed loop je door naar de achterliggende kastenkamer, die opnieuw een overvloed aan opbergruimte biedt. Het middenblok met lades is bovenop voorzien van dezelfde stof als de bedwand. Aansluitend is daar de badkamer, met een vrijstaand bad en wastafels aan weerszijden. Zachte roze tinten komen hier ten slotte op prachtige wijze terug in de sanitaire toestellen en de onyx-achtige, keramische platen. 

Editor: Media team

Datum: 01-06-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Esther Sessink

Fotografie: Peter Baas