Zakkroonluchter in privébibliotheek , zakkroonluchter, Haagsche Kunsthandel

  • Haagsche Kunsthandel | Groenensteyn Crystal Lighting
  • Nachtegaalspad 2
  • 3651 LM Woerdense Verlaat

Zakkroonluchter in privébibliotheek | Haagsche Kunsthandel

Wie droom er nou niet van een ruimte waarin je je lekker kan terugtrekken om een goed boek te lezen, fijn bij de open haard? Het liefst in Engelse stijl waarbij je helemaal een cozy gevoel krijgt. Zo dachten ook onze klanten over een ruimte in hun kasteel. Ze waren hierbij op zoek naar een kroonluchter die deze ruimte naar een excellent niveau kon tillen. Het resultaat is een zakkroonluchter geworden met waanzinnige Swarovski stenen!

Renovatie met behoud van historische elementen

De eigenaren van dit kasteel wilden graag historische elementen behouden van het kasteel, maar wel hun eigen twist eraan geven. Zo werd de oorspronkelijke stijl en oudheid wel in ere gehouden. Een mooi voorbeeld hiervan is de restauratie van de bibliotheek in Engelse stijl, inclusief antieke ladders, waarbij men een beetje het ‘Harry Potter’-gevoel krijgt.

Op maat gemaakte zakkroonluchter 

Voor deze ruimte heeft Groenensteyn een zakkroonluchter op maat gemaakt, waarbij de bovenkant extra lang is om een speels effect te creëren. Aan de onderkant hebben we extra ledspots bevestigd, zodat de eigenaren goed kunnen lezen onder de kroonluchter. Er zijn maar liefst 10.000 steentjes van Swarovskikristal verwerkt in deze lamp!

Zakkroonluchter in privébibliotheek , zakkroonluchter, Haagsche Kunsthandel

Meer over de zakkroonluchter 

De zakkroonluchter is gemaakt van hoogwaardige materialen en straalt ook schoonheid en luxe uit door middel van de combinatie van goud of zilver met kristal. De zakkroonluchter is oorspronkelijk een Frans model en was veel zichtbaar in kastelen en grachtenpanden in Frankrijk en later wereldwijd. Groenesteyn heeft haar zakkronen geïnspireerd op deze tijdgeest, maar heeft er een moderne twist aan gegeven. Zo is er een kroonluchter in de vorm van een plafonnière voor als je een laag plafond hebt of iets straks wil. Je kan er ook voor kiezen om de onderkant strak te behangen met grote kristallen ballen. Veel variaties zijn mogelijk!

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Haagsche Kunsthandel

____

kroonluchter, Haagsche kunsthandel, swarovski, kristallen, showroom, exclusief, eycatcher

____

Meer projecten bekijken van Haagsche Kunsthandel?