Van den heuvel & van duuren, tegels, keramiek, natuursteen

  • Van den Heuvel en Van Duuren
  • Terheijdenseweg 469 (magazijn/showroom)
  • 4825 BK Breda
  • Contact
  • Tel. nr: 076-3030554

Zeer exclusieve tegels | Van Den Heuvel & Van Duuren 

Aanschouw deze prachtige, landelijke villa met waanzinnige tegels op de vloer. De landelijke uitstraling komt vaak terug: in de keuken, de zichtbare gebinten en ook de aankleding van het huis. Van den Heuvel & Van Duuren zijn specialisten op het gebied van natuursteen en keramiek vloeren. Voor dit project hebben ze alles uit de kast gehaald. De wens voor de vloer was namelijk ‘iets bijzonders’ en die vraag hebben ze prachtig beantwoord met een zeer unieke en persoonlijke tegelvloer die het huis enorm complementeert.  

Keuzestress

De beste manier om de juiste tegels uit te zoeken is natuurlijk om de vloer te kunnen beleven. Tijdens het showroombezoek in Breda werd al snel gekozen voor de Patiné de la Maison. Deze prachtige Franse Bourgondischedallenkenmerken zich door hun warme kleurenpalet. De afmetingen die geleverd kunnen worden voldeden helaas niet aan de wensen van de bewoners. Om die reden is VDH & VD de eigenlijke steengroeve ingedoken om te achterhalen of de steen ook in een grotere afmeting geleverd kon worden. Gelukkig behoorde dit tot de mogelijkheden, waardoor deze mensen een unieke en zeer persoonlijke vloer hebben gerealiseerd in hun prachtige villa. 

Van den heuvel & van duuren, tegels, keramiek, natuursteen

De groeve in

Deze mooie ervaring heeft de bewoners van dit huis de kans gegeven om hun eigen tegels uit te zoeken in de juiste kleur. De volgende stap in dit proces was uiteraard het afstemmen van de afwerking van de platen. Het resultaat is een vloer bestaande uit enorme formaten, verwerkt in een wild verband waarin geen terugkerend patroon te vinden is. Deze tegelvloer moest uniek zijn. De schoonheid ligt dan ook precies hierin. Geen enkele steen is hetzelfde, waardoor er veel kleurschakeringen in de vloer zitten. Daardoor gaat deze tegelvloer je nooit vervelen. Dit schitterende project laat tevens zien hoe ver een specialist voor een klant wil gaan. 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Van den Heuvel & Van Duuren

___

Van den Heuvel en van Duuren, natuursteen, keramiek, natuursteen zetten, natuursteen binnen, natuursteen buiten, the art of living

Meer projecten zien van Van den Heuvel & Van Duuren?