Zeer indrukwekkende maatwerkkeuken, De Vries & Theunissen en OTH architecten, The Art Of Living

 • Deurbeslag
  FORMANI
  Maastricht-Airport | www.formani.com
 • Kokendwaterkraan 
  Quooker Nederland B.V.
  Ridderkerk | www.quooker.nl
 • Leverancier los meubilair, diverse lampen en kunst
  Histoire
  Utrecht | www.histoire.nl
 • Advies in raambekleding op locatie en plaatsing gordijnen op maat
  Klaarenbeek Interieurs
  Utrecht | www.klaarenbeek.nl
 • Leverancier designmeubilair en verlichting
  PGA Groep
  Eindhoven | www.pga.nl 

Zeer indrukwekkende maatwerkkeuken | De Vries & Theunissen en OTH architecten

De prachtige, nieuwgebouwde villa, is gelegen op een unieke locatie in het Utrechtse buitengebied. Aan de voorzijde maakt de woning onderdeel uit van een sfeervolle straat met in totaal vijf huizen, aan de achterzijde grenst de villa direct aan een grote plas. Het was niet eenvoudig om deze kavel te bemachtigen. De grond werd eerst onder de neus van de liefhebbers weggekocht. Jaren later deed zich toch ineens de kans voor om de grond te kopen en deze kans grepen ze met beide handen aan. De maatwerkkeuken is naar onze mening echt de moeite waard om te bewonderen!

Zeer indrukwekkende maatwerkkeuken | De Vries & Theunissen en OTH architecten

OTH architecten is verantwoordelijk voor het luxe interieurontwerp. Klaarenbeek interieurs verzorgde een passend advies voor raambekleding op locatie. Daarnaast hebben ze de gordijnen op maat geplaatst. De shutters zijn van JASNO.

 

Traditioneel met moderne details

De bewoners hadden zelf duidelijke ideeën voor de stijl van de villa. Ze wilden graag een traditionele plassenwoning met moderne elementen. Daarbij was het belangrijk dat de villa, als laatste in een rij van vijf, aansluiting vond bij de andere grote woningen in de straat, maar toch een eigen karakter zou krijgen. Daarnaast wilden ze ook dat vanuit de woning maximaal zicht is op het achterliggende water. De basis van het ontwerp is opgebouwd uit langgerekte vormen met een rieten dak, die samen zorgen voor een traditionele uitstraling. De gevels zijn deels uitgewerkt in wit stucwerk en deels in gepotdekselde wanden. Dit is aangevuld met donkerkleurige details, verwerkt in bijvoorbeeld de kozijnen, die zorgen voor een moderne touch. Bruine en koperkleurige accenten geven de woning eigenheid.

In de master bedroom staat een luxe bed van Hästens. De deuren en kasten in de woning zijn voorzien van FORMANI® deurbeslag uit de Piet Boon collectie. 


“De combinatie van groen, water en rust zorgt voor een heel ontspannen sfeer. Een soort vakantiegevoel”


De sfeervolle buitenruimte is aangelegd door WT Tuinen. De buiten wellness is geleverd door Bodyfit Wellness B.V. De tuinmeubelen zijn geleverd door Kerkhof Laren.

 

Kubus als basis

Het interieurontwerp is opgebouwd uit lange zichtlijnen voor een open uitstraling en maximaal zicht op de omgeving. Daarnaast zijn er veel maatwerkelementen in het interieur verwerkt. Het opvallendste element is de vrijstaande kubus tussen de hal en het woon/eetgedeelte, waar je aan weerszijden langs kunt lopen. De kubus verbindt de ruimtes, maar zorgt tegelijkertijd voor een subtiele afscheiding. Vanuit de hal kijk je niet rechtstreeks naar achteren, zodat het woon/ eetgedeelte en het uitzicht naar buiten toe nog een verrassing blijven. In de kubus zijn diverse voorzieningen ondergebracht, zoals het toilet, een garderobe, de meterkast, de trappen, de keuken en de bijkeuken.

Het binnen- en buitenschilderwerk is verzorgd door Vakschilders Ermelo. Het designmeubilair en de verlichting is
geleverd door PGA Groep.

 

Loftgevoel

Aan de eetkamerzijde vind je in de kubus een donkerkleurige, maatwerkkeuken met een groot eiland met marmeren blad en mooie details. De keuken staat in open verbinding met de eet/woonruimte. Een slim bedacht, eveneens op maat ontworpen haardmeubel zorgt voor een subtiele onderbreking in de ruimtes. De bewoners kunnen hierdoor in het eet- en woongedeelte genieten van de warmte en sfeer van de haard. Grenzend aan de woonkamer is een tv-kamer gecreëerd. De ruimtes worden met elkaar verbonden middels een grote taatsdeur van staal en glas.

Zeer indrukwekkende maatwerkkeuken | De Vries & Theunissen en OTH architecten

De luxe maatwerk keuken is, net als de rest van het maatwerk interieur, gerealiseerd door Smeulders Interieurgroep. De kokendwaterkraan is van Quooker. Historle uit Utrecht was verantwoordelijk voor de levering van diverse lampen, los meubilair en meerde kunstwerken in de woning.

 

Hoogste segment

Via een op maat gemaakte, houten trap, die in de kubus is opgenomen, komen we op de eerste verdieping. De verschillende ruimtes grenzen aan een grote, centrale hal met een glazen plafond, waardoor ook hier via de volglazen daknok voldoende daglicht binnen schijnt. De master bedroom blijkt een elegante kamer met een luxe kastenwand en schitterend uitzicht over de buitenomgeving. Aansluitend is een badkamer gecreëerd met een prachtige terrazzo vloer en chic corian wasmeubels.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten geschreven voor magazine nr. 3 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

_____
Wil je meer projecten zien van de Vries & Theunissen & OTH architecten ?