haardbekleding, alphenberg, leren wandbekleding

  • Alphenberg
  • Tielenstraat 7
  • 5145 RC Waalwijk
  • Tel: +31 (0) 73 74 700 85
  • Showroom
  • Grotestraat 180
  • 5141 HD Waalwijk

Zeldzame leren haardbekleding | Alphenberg

In een sfeervol dorpje in de provincie Flevoland staat deze klassieke nieuwbouwwoning. De bewoners vielen voor de ruimte en de locatie bij een groot meer, wat een soort instant vakantiegevoel oproept. Enkele jaren geleden kwamen ze deze grond tegen in een volledig nieuw te realiseren straat en besloten om zelf een klassieke woning te gaan bouwen. Iedereen in de straat kreeg van de gemeente de richtlijn mee dat de voorgevel een klassieke uitstraling moest krijgen, zodat een mooie eenheid zou ontstaan. Het resultaat is de realisatie van een drie verdiepingen tellend klassiek bouwwerk met veel symmetrie. Ook binnen ontbreekt het nergens aan ultieme luxe. De leren haardbekleding van Alphenberg is hier een prachtig voorbeeld van.

Toepassingsmogelijkheden leer

Alphenberg Leather heeft het meest exclusieve assortiment op het gebied van leren wanden, vloeren, trappen, deuren, keukens, haarden en tapijten. Sinds het ontstaan van Alphenberg, nu al ruim 10 jaar geleden, is de eigenaar Rob Koemans al voortdurend bezig met de innovatie rondom leer. In de loop van de jaren zijn er al vele projecten gerealiseerd met het bijzondere materiaal. Leer is luxe en elegant materiaal. Het heeft een stoer maar tegelijkertijd ook chic karakter. Een huid is een 100% natuurlijk materiaal en daarmee is ieder stuk leer uniek in zowel kleur als tekening. Dit zorgt voor een uitgebreid assortiment aan diverse tinten natuurlijke wandbekleding.

haardbekleding, alphenberg, leren wandbekleding

Op een voetstuk plaatsen

De living heeft een mooi kleurenpalet van zwart, bruin en wit. De basis is rustig en sereen. De aankleding doet het grotere werk, zoals de lampenstandaards met een prachtige bronzen glans en de chique lijsten aan de muur. De exclusieve haardbekleding is in harmonie met deze stijl. Door het symmetrische patroon waarin het leer is aangebracht ontstaat een evenwichtig en klassiek lijnenspel. De unieke tekening, die in het leer duidelijk zichtbaar is, zorgt voor een speels en dynamisch effect. De haard wordt met deze leren haardbekleding welverdiend op een soort voetstuk geplaatst.

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Jurrit van der Waal

____

 

 

____

Meer projecten bekijken van Alphenberg Leather?