Zelf bouwen is leuk én betaalbaar

De droom van de bewoners is in dit huis uitgekomen

De villa aan de rand van dit Brabantse dorp heeft een traditionele stijl en het materiaalgebruik geeft het pand een warme uitstraling. De villa is elf meter en voldoet daarmee aan de wensen van de bewoners. Na anderhalf jaar bouwen onder eigen regie trokken de bewoners er in 2011 in. 

“In feite zou je ons hobby-bouwers kunnen noemen”, legt de huiseigenaar uit. “We vinden het leuk om heel nauw betrokken te zijn bij het huis waarin je gaat wonen, maar daarnaast geeft deze manier van bouwen je ook de zekerheid dat alles perfect in orde is en tegelijk wordt zo’n bouw ook een stuk betaalbaarder dan wanneer je alles uit handen geeft. Toen we hoorden dat we hier wel tot elf meter hoogte mochten bouwen, hebben we snel beslist en de grond van het huis gekocht.”

Betrokkenheid

“Samen met architect Albert Laureijs van Bouwinitiatief uit Hooge Mierde werden de definitieve tekeningen gemaakt. Aangezien wij exact wisten wat we wilden en zelf het huis al hadden vormgegeven, kwam de realisatie snel op gang. We besloten ook voor dezelfde aannemer Marco Fabrie uit Bladel, te kiezen die ook ons vorige huis had gebouwd. Die had uitstekend werk geleverd en had bewezen goed met eigenwijze mensen zoals wij overweg te kunnen. Ook de afdeling Welstand van de gemeente dacht goed met ons mee. Het torentje aan de voorkant is in feite hun idee.”

Caravan bewoners met een zwembad voor de deur
“In 2010 verlieten we ons oude huis en sloegen hier onze tenten op in de vorm van een chalet achter in de tuin. Het Starline zwembad hadden we toen al laten installeren, dus ik vermoed dat we de enige caravanbewoners waren met een riant zwembad voor de deur. Heel bijzonder was het wonen in zo’n caravan met het gezin. Als gezin hebben we dat als erg positief en gezellig ervaren.”


“Het resultaat is s­tatig en sjiek, maar wel ontzettend leefbaar.”“Bij de bouw hebben we hoofdzakelijk natuurproducten gebruikt”“Het was een prachtig avontuur. Zelf bouwen? Ik kan het iedereen aanraden!”Nieuw Klassiek; Statig & Chic!
Voor de huis eigenaresse was de inrichting van het nieuwe huis een groot avontuur. De stijl omschrijft ze als Nieuw Klassiek, een interieur styling die als uitgangspunt harmonie tussen heden en verleden heeft. Moderne interieurs variëren met klassieke stukken. Je ziet dat terug in de zwart marmeren openhaarden door Sfeerhaarden De Kempen uit Dommelen en de prachtige  keuken. Bij de bouw hebben we hoofdzakelijk natuurproducten gebruikt. De prachtige houten vloeren die we op veel plekken in huis hebben liggen, versterken de warme uitstraling. Alleen voor de kunststof kozijnen van Finstral is er een uitzondering gemaakt.

Zelf bouwen
“We zijn heel blij dat we nu een huis hebben waarin al onze wensen zijn vervuld. Inclusief garage en exclusief de bijgebouwen beschikken we over een inhoud van 1.800 m³. In de toekomst denk ik bijvoorbeeld aan een home theatre waar we op ons gemak films kunnen bekijken. Zelf bouwen? Ik kan het iedereen aanraden!”

 

Tekst: webredactie
Fotografie: Dré Wouters

___