Zes manieren om optimaal te kunnen genieten van een tuinkamer

Metalura

In een tuinkamer kun je jaardoor ontspannen buiten zitten en tijdens elk seizoen genieten van iedere zonnestraal. Een tuinkamer in combinatie met een glazen wandsysteem zorgt voor een natuurlijke overgang tussen de binnen- en buitenruimtes. Op deze manier realiseer je een mooie, lichte ruimte opgebouwd uit glas, die als extra vertrek aan de woning inzetbaar is voor vele doeleinden. Kortom, een plek voor rust en ontspanning of om juist gezellig samen te komen. De glazen wanden die de tuinkamer vormen kennen een ongekend bedieningsgemak. Als het fris is, hou je de glazen panelen gesloten en op warmere dagen kan de hele wand gedeeltelijk of helemaal geopend worden. Metalura heeft twaalf verschillende tuinkamermodellen waarmee ze de grens tussen binnen en buiten laten vervagen. 

Een tuinkamer is dan ook op ontzettend veel verschillende manieren in te zetten. Daarom lichten we graag een zes mogelijkheden uit en deze hebben we voor je op een rijtje gezet.  

Oase van groen 

Een aluminium tuinkamer is een heerlijke plek voor (sub)tropische planten die je in de winter wilt beschermen tegen de kou, maar die je in de zomer buiten kunt zetten. Op deze manier maak je van jouw tuinkamer een sfeervolle wintertuin of orangerie. Favoriete bloemen en planten, voor in de tuinkamer, zijn de Oleander, Abutilon, Engelentrompet, Afrikaanse lelie en de Bougainville. Het belooft een vrolijk voorjaar. 

De ideale loungeplek 

Kinderen blijven steeds langer thuis wonen omdat de huidige woningmarkt voor jongeren weinig mogelijkheden biedt. De tuinkamer is vaak een favoriete plek waar jongeren graag een avondje samenkomen met vrienden en zo hun eigen plek, gescheiden van hun ouders, hebben. Dit geldt natuurlijk ook voor jongere kinderen, die voorlopig nog niet uit huis gaan. 

Een eigen tuinkantoor 

Ook voor wie regelmatig thuiswerkt, is de tuinkamer van groot belang. Met de tuinkamer creëer je een aparte werkplek die je helemaal naar wens kan inrichten. Met extra verwarming is het tuinkantoor aangenaam te gebruiken in de winter en in de zomer werkt je vanaf jouw eigen terras met het glazen wandsysteem open.  

Een gezellig feestje 

Er werd al benoemd dat de tuinkamer een heerlijke en veilige plek is voor kinderen om te kunnen spelen. Daarnaast is het dus ook de uitgelezen ruimte om een feestje te geven. Wanneer je de tuindeuren opent raakt de ruimte verbonden aan de tuin, waardoor ze bij mooi weer daar al hun energie kwijt kunnen.  

Als poolhouse  

Een heerlijk zwembad is een luxe toevoeging aan de tuin. Eigenlijk mag een poolhouse daar dan ook niet bij ontbreken. Voorheen was hij bedoeld om de technische installatie van het zwembad weg te werken, maar nu is het een plek waar je geniet van comfort zodat je volledig kunt ontspannen. Heb je helaas geen poolhouse tot je beschikking, dan zou de tuinkamer hier ook voor kunnen fungeren. Het zorgt voor de bevordering van het leefcomfort.  

Ruim atelier 

In een tuinkamer heb je te maken met een schitterende lichtinval en ontzettend veel ruimte. Bovendien bieden de glazenschuifwanden de mogelijkheid om je te laten inspireren door de omgeving. Het is dan ook de ideale ruimte voor een eigen atelier. Je kunt er al jouw spullen laten staat en het is dé creatieve plek aan huis waar je op elk moment terecht kunt als je inspiratie hebt. 

Zie je dit wel zitten en wil je meer weten over de mogelijkheden die een tuinkamer biedt en welk model het beste bij jouw wensen past? Neem dan contact op met Metalura of kijk op www.metalura.nl.   

Editor: Media team

Datum: 10-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Metalura