Zilt Architecten

Zilt Architecten is een architectenbureau dat zich bezig houdt met zeer diverse opdrachten van verschillende schaalniveaus. De opdrachten-portefeuille van ZILT omvat onder andere interieuropdrachten, particuliere woonhuizen, woningbouw, utilitaire gebouwen en stedenbouwkundige studies en ontwerpen. Naast nieuwbouw hebben ze ervaring met renovatie en herbestemming.

Informatie over Zilt Architecten


ZILT Architecten
ZILT Architecten
ZILT Architecten
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Beheer

ZILT Architecten bestaat uit de partners Rindert Gerritsma en Jenny van Heeringen. Beide studeerden af aan de Kunstacademie ArteZ (interieur) en daarna aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam (architectuur).

Visie

Kenmerkend voor het werk van ZILT is dat de context een belangrijke inspiratiebron vormt, of dit nu een plek op het land, in de stad of op de schaal van het gebouw (interieur of herbestemming) betreft. Voor ZILT is het de kunst om het karakter van de plek en haar kwaliteiten te herkennen en die te verwerken in het nieuwe ontwerp, zodanig dat beide elkaar versterken. Bij veel van de opdrachten gaat het om een specifieke locatie waar ze door innovatief denken proberen een stap verder te doen dan standaard. Het is voor ZILT de uitdaging om met relatief eenvoudige maar effectieve ingrepen een helder en krachtig ontwerp neer te zetten. Een belangrijke kwaliteit van ZILT Architecten is de wijze waarop ze stedenbouwkundig verkavelingen oplossen en een aantrekkelijk beeld van de invulling van de locatie geven.