Zo creëer een spannende tuin met niveauverschillen

Ebema Stone & Style

Het spelen met niveauverschillen is erg interessant wanneer je kiest voor een nieuw tuinontwerp. Dit komt doordat je met hoogteverschillen de tuin er optisch anders uit kunt laten zien. Door een niveauverschil lijkt jouw tuin bijvoorbeeld dieper of smaller te zijn dan dat hij daadwerkelijk is. De buitenruimte wordt zo spannender en er valt veel meer te ontdekken. Bovendien zijn hoogteverschillen in ieder type tuin toe te passen en het staat bij iedere tuinstijl. Natuurlijk moeten deze niveauverschillen wel op mooie wijze opgevangen worden. Daarvoor zou je beroep kunnen doen op de betonoplossingen van Ebema. Van trappen tot palissades en boordstenen: alles is mogelijk.  

Opvangen van niveauverschillen 

Er zijn dus ontzettend veel manieren waarop je de niveauverschillen in de tuin zou kunnen opvangen. Beton is namelijk een ontzettend stevig materiaal, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. De meest voor de hand liggende manier om verschillende hoogtes op mooie wijze aan elkaar te verbinden zijn trappen. Moet de overall look toch net wat interessanter worden? Dan zou je kunnen kiezen voor zwevende trappen. Hierdoor blijft het geheel luchtig en geef je jouw tuin een karakteristiek uiterlijk. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om subtiele hoogteverschillen te benadrukken met boordstenen, palissades en muurelementen van beton. Het zijn stijlvolle oplossingen, om een naadloos totaalbeeld te creëren.  

Uitgebreid assortiment 

Ebema nodigt met hun betonnen producten vooral uit om creatief te zijn en op een speelse manier naar jouw tuin te kijken. Daarnaast hebben zij een assortiment dat nog veel verder gaat dan deze specifieke betonnen oplossingen voor hoogteverschillen. Ze beschikken ook over betonnen tegels en wandafwerkingen. Hierdoor kun je de trap of het muurelement afstemmen met bijvoorbeeld de tegels die het terras vormen. Een waanzinnig eindresultaat is zo altijd binnen handbereik. Wil je meer over deze producten te weten komen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met hen op of bekijk de website.  

Editor: Media Team

Datum: 20-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Ebema