Zo creëer je een oosters interieur

Wanneer je aan de oosterse interieurstijl denkt zal je waarschijnlijk denken aan warme kleuren, kussens en kleden, prints en lampen. Dit alles samen zorgt ervoor dat een interessant interieur kan ontstaan, waarin heerlijke sferen samenkomen met een warme, toegankelijke uitstraling. Om zo’n interieur te creëren hoef je jouw inrichting echter niet volledig aan te passen. Met een paar eenvoudige veranderingen geef je jouw interieur op interessante wijze een oosterse touch.

Kies voor kleur

Hoewel de basis van een oosters interieur bestaat uit veel aardse kleuren kiest men voor accessoires boordevol kleur. Er wordt vooral gebruik gemaakt van warme kleuren zoals oranje en rood en vaak zie je dat het geheel wordt afgestyled met kleuren als blauw en paars. De kleuren kunnen op allerlei manieren terug komen in het interieur. Kussens en wanddecoratie doen het bijvoorbeeld altijd goed. Doordat de kleur vooral in de accessoires terug komt is het ook voor jou eenvoudig om de oosterse interieurstijl te implementeren. Je kunt de lichte basis van het interieur behouden en deze aankleden met accessoires. Vind je het niet mooi? Dan heb je alles zo weer terug verandert. Kijk bijvoorbeeld op Merel in Wonderland voor de mooiste oosterse en Marokkaanse interieur inrichting. Zij hebben tal van accessoires die volledig bij deze stijl passen.

Oosterse lampen

Een ander kenmerk van de oosterse interieurstijl zijn bijzondere lampen. De lampen worden binnen deze stijl niet alleen om functionele redenen geplaatst, maar ze zijn weldegelijk bevorderlijk voor de sfeer. Oosterse lampen zijn dan ook te herkennen aan hun sierlijke vormen en een grote hoeveelheid aan gaatjes waar licht op bijzondere wijze doorheen stroomt. Dit betekent dat er patronen van licht ontstaan waardoor de ruimte op prachtige wijze verlicht wordt. Al helemaal als je kiest voor een oosterse lamp in een bijzondere kleur, het geeft een geweldige ambiance. Deze oosterse lampen voor de perfecte sfeerverlichting zijn te koop bij Merel in Wonderland. Hier is een gevarieerd aanbod te verkrijgen, waardoor je altijd de lamp kunt vinden die bij je past.

Groen en planten

Wat de oosterse interieurstijl nog meer kenmerkt zijn planten. Groen associëren we met vakantie en daarom kun je nooit te veel planten in huis hebben. Maar daarnaast zorgen ook voor balans in de inrichting en dragen ze bij aan het uitdragen van de door jouw beoogde interieurstijl. Kies in dit geval bijvoorbeeld voor een leuk magnolia of bonsaiboompje. Maar daarnaast worden planten in een oosters interieur niet alleen neergezet, ze worden er ook daadwerkelijk in verwerkt. Bamboe is bijvoorbeeld een plant die je op verschillende manieren in het interieur aan zal treffen. Vooral in de badkamer staan bamboeproducten erg goed.