Zo creëer je een sfeervol interieur

We brengen enorm veel tijd door binnenhuis, daarom willen we graag dat het interieur er netjes uitziet en aansluit bij onze wensen. De woning is niet alleen een plek waar geleefd wordt, maar het is ook de plek waar je even helemaal tot jezelf kunt komen of waar je vrienden en familie kunt ontvangen. Daarom is het fijn wanneer iedereen zich op zijn gemak voelt in jouw woning. Een heerlijke sfeer is dan ook zeker een vereiste. Maar hoe creëer je zo’n interieur en met welke aspecten dien je allemaal rekening te houden? We vertellen je er graag meer over in dit artikel.

Interieur, the art of living

Warm kleurenpalet

Om een sfeervol interieur te realiseren is het belangrijk dat je kiest voor een warm kleurenpalet. Niet alle muren hoeven dezelfde witte kleur te hebben, maar je zou ook kunnen kiezen voor kleuren als beige, groen of subtiele rood tinten. Zolang de kleuren maar aansluiten bij de warme kant van het spectrum. Bovendien zou je ook verschillende kleurtinten van één kleur kunnen combineren om een fijn ton-sur-ton effect te creëren.

Organische vormen

Een woning met alleen maar rechthoekige en strakke vormen oogt al snel te geordend en afstandelijk. Je zou dan ook beter kunnen kiezen voor organische vormen als een sfeervolle inrichting gewenst is. Deze vormen maken de ruimte zachter, gezelliger en toegankelijker. Het is begrijpelijk dat alleen organische vormen ook niet het gewenste effect geven. Een mix van strak en organisch werkt dan ook het beste. Kies bijvoorbeeld voor een rechthoekige bank met duidelijke lijnen en combineer dit met een ronde bijzettafel.

Fijne woonaccessoires

Woonaccessoires bepalen ook voor een groot gedeelte de uitstraling van jouw interieur. Dit heeft te maken met de hoeveelheid, de uitstraling en de formaten van de accessoires. Het maakt jouw interieur persoonlijk en biedt direct een warme sfeer. Kies bijvoorbeeld voor kussens van zachte stoffen, een mooi kunstwerk of kandelaars met kaarsen erin. Deze laatstgenoemde zien er niet alleen mooi uit, maar bieden ook sfeerverlichting. Kijk bijvoorbeeld eens op Kaarsenfakkels.nl, hun aanbod is werkelijk ongekend.

Een doordacht lichtplan

Licht doet sowieso bijzonder veel voor het interieur. Een doordacht lichtplan zorgt dan ook vaak voor wonderen. Het zorgt ervoor dat de juiste plekken optimaal verlicht worden doormiddel van bijvoorbeeld inbouwspots. Maar wanneer je kiest voor een bijzondere wandlamp die zowel omhoog als naar beneden schijnt, krijgt de woning een compleet nieuwe uitstraling in het donker. Wel is het dan belangrijk dat je kiest voor lichtbronnen die warm licht geven.