Zo creëer je een stoere, industriële badkamer

The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten. Dit keer in de spotlight: de industriële woonstijl. Deze woonstijl is het momenteel helemaal! Als je de woonstijl al hebt toegepast in je woning, is het natuurlijk wel zo leuk om deze stijl overal in het huis terug te laten komen. Maar, hoe creëer je een badkamer en toilet met een industriële stijl zonder een grote verbouwing te laten plaatsvinden? 

Look en feel

Een ander kleurtje op de muur kan al wonderen doen, al helemaal als dit kleurtje een hele andere look en feel heeft dan een gewone muurverf. Denk bijvoorbeeld aan betonstuc of betonverf. Door deze kleine aanpassing wordt er meteen een geheel andere sfeer gecreëerd in de ruimte.

Klein wordt groot

Wat ook kleine veranderingen zijn met een groots effect zijn accessoires. Oude accessoires vervangen voor nieuwe die beter passen bij de industriële woonstijl kan de gehele sfeer in de ruimte veranderen. Een zwart stalen spiegel is bijvoorbeeld iets wat volledig bij de industriële stijl past. Door deze kleine details geeft het de ruimte al een heel andere look.

Of toch groot?

Wil je toch aan de slag met wat grote veranderingen? Dan kan een badkamer meubel die niet past bij de nieuwe stijl vervangen worden door eentje die daar wel bij past. Door voor een stoer meubel met bijvoorbeeld ook weer zwart staal te gaan zal je meteen een grote verandering zien!

Geen ruimte voor een bad?

Heb je niet zo’n grote badkamer in je woning? Maar wil je alsnog die industriële look creëren? Kies dan bijvoorbeeld voor een industriële frame voor je douchecabine, denk dan een zwarte stalen frame.

Zwart kleurgebruik

Zwart is een perfecte kleur voor de industriële stijl. Zo kun je al met bijvoorbeeld zwarte kranen, een zwarte douchekop en zwarte wastafels een heel eind op weg komen. Verder zijn ook grijstinten een goede toevoeging aan deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan grijze betontegels of grijze wanden.

 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.