Zo creëer je een tuin om bij weg te dromen

De tuin is een prachtige plek om samen te komen met vrienden en familie. Stiekem breng je veel tijd door in de tuin. Zodra de eerste zonne schijnen komen gaan de mensen naar buiten en genieten van de tuin. Rustgevend tuinieren, een boek lezen op je tuinset, zorgen voor huisdieren zoals kippen, samen eten aan de buitentafel, zwemmen bij warm weer en ga zo nog maar even door. Warme temperaturen zijn niet de enige mogelijkheid om de tuin te benutten, ook bij koudere temperaturen kun je gebruik maken van de tuin. Met een houten overkapping kun je lang blijven genieten van de buitenruimte. Doorsta de winter met warmtelampen of glazen wanden.

Wil jij graag genieten van jouw tuin? Creëer een tuin om bij weg te dromen door de volgende elementen.

Kunst in de tuin

Je ziet het in enkele tuinen terugkomen. Kunst dat verwerkt is in de tuin. Het geeft een artistieke en hoogstaande look om kunst te verwerken in de tuin. In combinatie met een waterval geeft het een rustgevend gevoel. Bepaal voor jezelf wat voor kunst je mooi vindt en ga op zoek naar aanbieders. Stenen of marmeren beelden kunnen goed tegen de verschillende weersomstandigheden.

Sfeerlichten voor een warm gevoel

Misschien heb je het al ooit gezien. Een slinger met gloeilampen in de tuin of op een event. Het geeft een warm en hip gevoel. Wil je toch liever voor een andere stijl gaan? Plaats dan op verschillende punten in de tuin een lamp die bij jouw stijl past. Plaats de lamp bij hotspots in je tuin zoals een mooie plant, kunstwerk of een zithoek.

Planten en bomen

Het is lastig om de juiste combinatie tussen planten en bomen te vinden voor in je tuin. Je wilt immers dat alles met elkaar in harmonie is. Wissel lage planten af met hoge bomen. Zorg dat je tuin in verhouding blijft met de afmeting van de tuin en het huis. Fleur je tuin op met planten die bloemen geven. Heb je liever dat je tuin het hele jaar door groen is? Kies dan voor planten die groenblijvend zijn, zoals klimop.

Een zithoek met overkapping

De centrale plek in jouw tuin wordt de fijne zithoek. Je kunt de zithoek op verschillende manieren indelen. Gebruik een loungeset voor een relaxte sfeer of juist een mooie tafel met stoelen om aan te kunnen borrelen. Als je het hele jaar wilt genieten van de zithoek kun je een overkapping laten plaatsen. Dit is de ideale manier om langer buiten te zijn. De overkapping houd je droog en houdt wind tegen. Het beschermt je tuinset tegen de weersomstandigheden, waardoor de levensduur wordt verlengd. Je kunt de overkapping uitbreiden met een heater of glazen wanden. Zo zit je 365 dagen in het jaar in de tuin en geniet je optimaal van het buitenleven.

Creëer een fantastisch tuin met kunst, sfeerlicht, verschillende planten en een zithoek met overkapping. Op deze manier kun jij alles uit je tuin halen en optimaal gebruik maken van de tuin.

 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.