Zo creëer je sfeer in je huiskamer

Nadat de interieurtrends jarenlang werden gedomineerd door Scandinavische ontwerpen en eenheidsworst uit fabrieken, is de laatste jaren een kentering merkbaar. Je ziet steeds meer mensen kiezen voor een heel andere stijl, die zich nog altijd kenmerkt door minimalisme, maar dan wel in een Oosterse sfeer. Niet direct het uitbundige, zoals we dat kennen uit de verhalen van 1001 nacht, maar eerder een mengvorm van de stijl die er al was, met invulling van de details op basis van landen in bijvoorbeeld het noordoosten van Afrika of in Azië.

Het begin: de wanden

Wanneer je de wanden van je huiskamer kaal zijn, stralen ze geen sfeer uit. Het is dus zaak om er als eerste voor te zorgen dat de wanden de juiste kleur hebben. Kies je voor een warme tint, zoals bruin, oker of een donkere variant van rood, dan bereik je daarmee al snel het gewenste effect. Zorg er dan wel voor dat de accessoires in huis aansluiten bij die kleuren, anders wordt het te druk. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld één want in een specifieke kleur te schilderen. Ook kun je met fotobehang of grote wandposters een mooi effect bereiken. Probeer vooraf zo duidelijk mogelijk voor jezelf te formuleren wat je precies wilt bereiken.

Verlichting heel belangrijk

Verlichting is misschien wel de belangrijkste vervolgstap bij het inrichten van je huiskamer. Hoe het uiteindelijke resultaat zal worden, is hiervan sterk afhankelijk. De verlichting moet sfeervol zijn, niet overheersend maar zeker ook niet te minimalistisch. De laatste jaren zijn oosterse lampen een ware trend geworden. Van kleurrijke decoratieve glaslamp voor op tafel tot plafondlamp, vervaardigd uit bamboe. Het mooie van deze lampen is de enorme keuzemogelijkheid die je hebt, waardoor je echt een geheel eigen interieur kunt creëren. Oosterse lampen hebben vaak iets mysterieus, iets mystieks over zich. Ze zorgen voor een prachtig eindresultaat.

Maak een tekening

Een gouden tip voor iedereen die de huiskamer opnieuw gaat inrichten. Met een op schaal gemaakte tekening van je huiskamer kun je vooraf precies zien of alles past zoals jij het wilt hebben. Denk daarbij niet alleen aan de meubels, maar bijvoorbeeld ook aan de bedrading in je huis. Ga je wandlampen ophangen, dan zul je die immers ook moeten aansluiten. Voor het plaatsen van de televisie heb je niet alleen elektriciteit, maar ook kabel of internet nodig. Dat zijn belangrijke zaken om te overdenken.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.