Zo creëer jij een badkamer in Ibiza-stijl

Sanitairwinkel

Heerlijke stranden, een ontspannen sfeer en fantastisch weer; wie houdt hier nou niet van? Het is niet voor niets dat Ibiza een geliefde vakantiebestemming is en velen kiezen voor een interieur in Ibiza-stijl. Het biedt de mogelijkheid om dat heerlijke vakantiegevoel nog net iets langer vast te houden. Dit komt doordat de prachtige, kleurrijke bohemian details op een warme neutrale basis alle ruimtes verrijken, dus ook de badkamer. Maar hoe verwerk je deze fijne interieurstijl in één van de kleinste kamers van het huis? En hoe vertaal je deze sfeer naar sanitair? Sanitairwinkel geeft je tips!  

Sanitair, badkamers, Sawiday

Een neutrale basis 

Hetgeen dat de Ibiza-stijl kenmerkt is een lichte basis met een warme ondertoon. Voor de badkamer betekent dit dat je het beste kunt kiezen voor een lichte betonlook tegel op de muur en/of op de vloer. Door te kiezen voor een lichte en niet te drukke basis voorkom je dat het geheel de overdadig wordt. Het zorgt ervoor dat je kunt spelen met kleuraccenten, accessoires en andere materialen. Ook is het slim om tegels met en royaal formaat te selecteren, hierdoor zullen voegen geen afbreuk doen aan de rest van het interieur.  

Sanitair, badkamers, Sawiday

Kleurrijke accenten 

Naast een neutrale basis zijn kleuraccenten ook onmisbaar voor de Ibiza-stijl. Je zou kunnen kiezen voor roze, groen, blauw, of een andere vrolijke kleur die je aanspreekt. Maar hoe pas je deze kleur toe? Sanitairwinkel geeft als tip dat je bijvoorbeeld kunt kiezen voor één accentmuurtje achter de wastafel of in de douche, maar je zou ook kunnen kiezen voor uniek sanitair in een kleur. Hierdoor wordt het onbezorgde gevoel van de Ibiza-stijl benadrukt.  

Sanitair, badkamers, Sawiday

Natuurlijke materialen 

Een andere absolute must in een badkamer in Ibiza-stijl zijn natuurlijke materialen. Combineer de eerder gekozen kleuren met een houten badkamermeubel van Sanitairwinkel of kies voor prachtig natuurstenen sanitair. Ook zou je los kunnen gaan met Boho accessoires van natuurlijke materialen. Om het geheel vervolgens helemaal af te maken mogen mooie planten absoluut niet ontbreken.  

Naast een Ibiza-stijl badkamer kan je voor meer stijlen en inspiratie ook bij Sanitairwinkel terecht!

Editor: Media Team

Datum: 24-07-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Sanitairwinkel