Zo dien je je parasol te poetsen | TUUCI  

Natuurlijk weet iedereen dat het belangrijk is om een parasol te poetsen om de parasol in topconditie te houden. Maar als je terras vol zit, isschoonmakenwel het laatste waar je aan denkt. Met deze handige tipsdraai jijer je hand niet meer voorom.  

1.Parasol poetsen met een droge, zachte borstel 

Kleine details kunnen een enorm verschil makenin het kwaliteitsonderhoud van de parasol.Wil je zolang mogelijk van je parasol kunnen genieten, zonder er veel moeitevoor te doen? Verwijder danna gebruik het ergste stof en vuil met een zachte, droge borstel.Zo geef je insecten en vuil geen kans om zich tenestelen in de stof.Het doek kan je hierbij gewoon op het frame laten zitten, wel zo makkelijk.Klapdeparasoldaarnaastaltijd even in alsdeze niet meer gebruikt wordt. Zovoorkomje dat de windof een fikse regenbuide parasol kan beschadigen.Een paar druppels regen kan een parasol makkelijk hebben, maar het is geen paraplu. Mocht er een regenbui op komst zijn,gebruikdan de beschermhoes.  

2. Parasol poetsen met schoonmaakmiddel  

Wilje jouw parasol een goede wasbeurt geven, ga danmet lauw water en een spons aan de slag.Maak het doekeerstnat met een tuinslang.Gebruik hiervoor absoluut geen hogedrukspuit, want het zou zonde zijn als de beschermlaag van het doek aangetast zou worden.Wanneer het parasoldoek volledig nat is, wrijfje hetin met een spons eneenmilde zeepoplossing/groene zeep.Spuit het doekvervolgensafmet de tuinslang en laat de stof aan de lucht drogen. Stoom, strijk of centrifugeer het doek nooit.Mocht je het doekvan het frame afgehaald hebben, monteer deze dan na de schoonmaak weer aan het frame om te drogen en om zo krimping te voorkomen.  

3.Droog opbergen 

Zit het seizoen erop enmerk je dat je de parasolniet meer gebruikt? Denk dan na overeen locatie waar je deparasol op kan bergen.Verschillende parasolleveranciers bieden je de mogelijkheid om, gedurende de wintermaanden, de parasol bij hen op te slaanen voorje schoon te maken. De parasols zien er dan weertip-topuit als ze aan het begin van het voorjaar retour worden gebracht.Is ditniet mogelijk?Berg de parasol dan zelf op in een speciale beschermhoes,maar let op: het doek moet droog zijn voordat het in een beschermhoesopgeborgenwordt.Zorg erdaarnaastvoor dat de parasol rechtop kan blijven staan, zodat je ongediertegeen kans geefthet doek te gebruiken als beschutteplek om te overwinteren.  

Tekst: TUUCI
Fotografie: TUUCI

____

Meer projecten bekijken van TUUCI?


TUUCI


“Since our business is all about enjoying the outdoors, it’s no secret that we love and respect the environment.

__
Meer informatie over TUUCI?