Zo maak je je tuin nog sfeervoller

De tuin moet je alle ruimte bieden om in de zomer tot rust te kunnen komen. Het liefst zit je al vroeg in het jaar buiten! De vlinders en bijen om je heen, het mooie weer en de sfeer rond een vuurkorf maken de mens gelukkig. Er zijn verschillende manieren om meer uit je tuin te halen. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan het bouwen van een overkapping? Schaf een aantal balken aan, zet ze met een L beslag aan elkaar en zorg dat ze middels een betonpoer stevig in de grond worden gezet. Het voordeel van een betonpoer is het feit, dat het hout niet in aanraking komt met de grond. Grondvocht heeft zo geen kans! Er zijn nog meer mogelijkheden. In dit artikel zetten we een aantal tips op een rijtje.

Gebruik een pergola in de tuin

Niet alleen een overkapping is populair. Ook een pergola wordt in steeds meer tuinen gebruikt. Het leuke aan een pergola is het feit, dat je hier verschillende planten tegenaan kunt laten groeien. Denk bijvoorbeeld aan de Toscaanse Jasmijn, een mooie klimroos of bijvoorbeeld een blauwe regen. Afhankelijk van de plek in de tuin waar je de pergola gebruikt, kun je ook kiezen voor een druivenrank die je tegen de pergola op laat groeien. Het geeft de tuin een echte eyecatcher en trekt daarbij vlinders en bijen aan. Ontzettend leuk! Net als een overkapping kun je ook een pergola zelf maken.

Maak een lichtplan voor de tuin

Sommige mensen zeggen dat de tuin in de avond op z’n mooist is. Dat geldt alleen, wanneer je nagedacht hebt over de verlichting in de tuin. Kies voor de goedkopere tuinlampen met een zonnepaneel aan de bovenzijde, of investeer in kwalitatief goede lampen voor aan de schutting en in de borders. Om deze lampen te kunnen gebruiken dien je een grondkabel door de tuin te trekken. Er zijn ook speciale systemen, waarbij je lampen aan een speciale elektriciteitskabel trekt. Voordeel van deze kabel is dat je geen circuit hoeft te maken. Iets wat bij een grondkabel wel moet. Het aanleggen van deze speciale kabel is hierdoor makkelijker.

Zorg voor leven in de tuin

Eerder las je al, dat onder meer de Toscaanse Jasmijn en ook een blauwe regen insecten aantrekken. De tuin oogt sfeervoller, wanneer het er leeft. Bijen doen geen kwaad en helpen je zelfs de tuin te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan de bestuiving van verschillende planten en fruitstruiken.

 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.