Zo verwerk je je airco stijlvol in je slaapkamer

Het is voor veel mensen een grote bron van ergernis in de zomermaanden: een te warme slaapkamer. Aanbevolen wordt om de temperatuur in een slaapvertrek nooit boven de zestien graden te laten stijgen, maar als het kwik buiten zelfs in de nacht niet onder de twintig graden komt, is dat lastig om te realiseren. Een raam opzetten heeft dan geen enkel nut, aangezien daarmee juist warme lucht naar binnen stroomt. Een airco is dan een optie, maar hoe verwerk je die stijlvol in het interieur van je slaapkamer?

Zware apparaten

Op de eerste plaats is het goed om na te denken over het type airco dat je wilt plaatsen. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat de wat grotere exemplaren behoorlijk zwaar kunnen zijn. Weliswaar zal een heftruck huren niet direct nodig zijn, maar het is wel goed om te checken of het apparaat bijvoorbeeld door het trapgat past, voordat je tot aankoop overgaat. Een plafondmodel is misschien voor de slaapkamer nog de beste optie, aangezien je die het beeld van de ruimte nauwelijks aantast. Maar daarvoor moet het plafond dan uiteraard wel geschikt zijn. Houd ook rekening met de afvoerbuis, die zal uiteindelijk naar de buitengevel moeten leiden. Kies je voor een losstaand model, dan kun je bewust rekening houden met het design van het apparaat. Vaak besteden fabrikanten al wat extra aandacht aan een neutraal en tijdloos beeld, zodat het in principe niet snel zal misstaan in je interieur.

Tijdelijke airco

Misschien vind je de aanschaf van een airco niet de moeite waard, omdat het aantal bloedhete dagen in ons land relatief beperkt is. In dat geval kun je ook een airco huren en het apparaat alleen neerzetten als het echt nodig is. De rest van het jaar zou het immers toch slechts een sta-in-de-weg zijn en daar zit je uiteindelijk niet op te wachten. Het gaat erom dat je de warmste nachten van het jaar enigszins comfortabel kunt doorkomen.

Goede nachtrust belangrijk

Denk vooral niet te lichtzinnig over het belang van een goede nachtrust. Wie ’s avonds door de warmte moeite heeft om in slaap te komen, bekort daarmee zijn nachtrust aanzienlijk. Dit betekent dat het lichaam minder tijd heeft om te herstellen en zich op te laden voor de nieuwe dag. Als dat vaker gebeurt, zal dat resulteren in een verminderde concentratie en kans op allerlei lichamelijke klachten.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.