Zonder draaipoort is jouw hekwerk niet compleet 

Is jouw hekwerk toe aan vernieuwing, misschien past een draaipoort wel bij jou! Een draaipoort kan geplaatst worden in elk mogelijk hekwerk. De beste eigenschap van een draaipoort is zijn inbraak werende functionaliteit. De draaipoort heeft veel mogelijkheden en is hierdoor een van de meest gebruikte poorten binnen zowel de bedrijfssector als de privésector 

Het uiterlijk

MT Hekwerken kan de draaipoort tussen allerlei soorten hekwerk plaatsen, van sierhekwerk tot gaashekwerk. Als je kijkt naar de naam draaipoort zegt dit meer iets over de functionaliteit en de werking van de poort dan over het uiterlijk. Draaipoorten kan je namelijk in allerlei maten en kleuren bestellen. Je kan ervoor kiezen wanneer je nog een hekwerk hebt staat om hem daartussen te plaatsen, of wanneer het hek toe is aan vernieuwing een heel nieuw hekwerk te bestellen bij de draaipoort. Je kan er ook voor kiezen om de draaipoort tussen twee gemetselde muren te plaatsen. Dit kan een meer luxe uitstraling geven aan je woning. Je ziet dus, met de draaipoorten kan je echt van alles.  

 Functionaliteiten

De functie van de draaipoort is verschillend en is heel afhankelijk van de plek waar je deze plaatst. De belangrijkste functionaliteit van de draaipoort is de sluiting van de toegang tot de oprit, jouw erf of de tuin. Hierdoor houd je ongewenst publiek tegen om zomaar even binnen te wandelen. Een draaipoort kan heel wat dingen voorkomen. Het voorkomt bijvoorbeeld dat je kinderen of huisdieren plotseling de weg op lopen. Een draaipoort wordt vaak ingezet als afsluiting van de oprit, hier wordt dan vaak gekozen voor de dubbele poort. Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om met de poort de achtertuin en de voortuin van elkaar te scheiden. Dit zorgt er nog meer voor dat je je kinderen of huisdieren beter in de gaten kan houden wanneer ze buiten aan het spelen zijn.  

Voordelen

Een voordeel van een dubbele poort is dat je een breed pad, met twee relatief kleinere poorten kan afsluiten. Twee poorten nemen ook minder ruimte in beslag bij het openen van de draaipoort en is makkelijker om even snel te openen, dan wanneer je een grote draaipoort moet openen. Wanneer je een groter voorwerp door de poort moet verplaatsen, kan je makkelijk de tweede poort ook openen om een bredere doorgang te krijgen. Je hebt draaipoorten die je met de hand openmaakt, je kan er ook voor kiezen om draaipoorten te nemen die elektrisch aangedreven worden. 

Afwerking

Verder is de hoogte van de poort ook belangrijk. Hoe hoger de draaipoort des te beter de bescherming van jouw erf. Daarnaast werkt het nog beter als je de poort ook goed afwerkt aan de bovenkant, met bijvoorbeeld doorlopende spijlen of punten. 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.