Zonwering, beplanting en een hottub: zo creëer je een wellness tuin

Avalon

De natuur zorgt natuurlijk al voor een rustgevende sfeer, maar door je tuin op een bepaalde manier in te richten is deze sfeer eenvoudig te optimaliseren. In dit artikel lees je enkele tips om een fijne wellness tuin te creëren. Het inrichten van zo’n tuin is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren, denk bijvoorbeeld aan de ligging, technische mogelijkheden, zonwering en kleurgebruik. Als je met deze aspecten rekening houdt, geniet je binnen de kortste keren van je eigen wellness tuin. 

Zonwering, Zonnescherm, Buiten zitten, terras, The Art Of Living

De eerste stap 

Allereerst is het belangrijk dat je goed naar de omgeving van de tuin kijkt. Heb je te maken met de lijnen van de achtergevel, wat zijn de zonplekjes en is er al voldoende privacy? Door deze informatie tot je te nemen wordt het eenvoudiger om een indeling te maken. Kies bijvoorbeeld voor terrassen met strakke lijnen om rust te creëren, bepaal waar zonwering moet komen voor optimaal genot of plaats beplanting ten behoeve van de privacy.  

Kleuren en materialen 

Daarnaast is het van belang rekening te houden met de kleuren en materialen die je kiest. Om een ontspannen sfeer te creëren is het slim om kleuren als blauw, groen en paars te kiezen. Deze kleuren worden geassocieerd met rust en kalmte en zorgen voor een opbeurend gevoel. Gekeken naar materialen, dan zou je het beste kunnen kiezen voor natuurlijke materialen. Deze zorgen voor een warme uitstraling, zijn duurzaam en dragen opnieuw bij aan de beoogde ontspannende sfeer van een wellness tuin.  

Wellness faciliteiten 

Om dé spabeleving compleet te maken mogen wellness faciliteiten niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een hottub, sauna, zwembad of buitendouche. Opnieuw speelt de plaatsing van de faciliteiten een grote rol. Kun je bijvoorbeeld alleen ’s ochtends genieten van de faciliteiten, dan wil je misschien wel de eerste zonnestralen meepakken. Ga dan op zoek naar een zonovergoten plek in de tuin.  

Zonwering, Zonnescherm, Buiten zitten, terras, The Art Of Living

Flexibele overkapping 

Wil je het gehele jaar genieten van je wellness tuin? Denk dan ook eens na over een flexibele terrasoverkapping, al dan niet voorzien van screens, glazen schuifwanden en/of louvre panelen. Op deze manier kun je in alle weeromstandigheden genieten van de buitenruimte. Je bepaalt zo zelf of je in de zon wil zitten of dat je de beschutting op zoekt.

Het vouwdak, lamellendak en de louvre unit zijn trendy oplossingen die naast de functionaliteit van zon- en regenwering ook een bijdrage leveren aan een luxe uitstraling van de tuin. Deze oplossingen zijn te verkrijgen in vele soorten en maten.

 

Zonwering, Zonnescherm, Buiten zitten, terras, The Art Of Living

Editor: Media team

Datum: 17-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Avalon