Zonwering en nachtkoeling voor een fijne zomer

Renson

De zomers worden steeds warmer en dat betekent dat het voor steeds meer mensen een uitdaging wordt om de binnentemperatuur in die omstandigheden onder controle te houden. Je zou natuurlijk kunnen kiezen voor goede isolatie of airconditioning, maar de zonwering van Renson biedt ook zeker een uitkomst. De buitenzonwering van Renson is efficiënt, natuurlijk en een duurzame oplossing voor een aangenaam binnenklimaat. Door dit te combineren met de nachtkoeling bereid je jouw woning nu al voor op de volgende hete zomer.

Houd warmte op tijd tegen

Wanneer de zonnestralen door het raam de woning betreden warmen ze de binnenruimte in een handomdraai op. Wanneer deze warmte eenmaal binnen zit, kan het ook maar moeilijk weer naar buiten. Het is dus beter om de zonnestralen van tevoren al tegen te houden. De zonwering van Renson is daar dan ook erg geschikt voor. Zo hoef je niet in het donker thuis te zitten op mooie zomerdagen.

Nachtkoeling

Om oververhitting te voorkomen is het slim om zonwering te combineren met nachtkoeling. Deze screens van Renson maken het mogelijk om ’s nachts het raam open te zetten, zodat het huis fris wordt maar insecten en inbrekers nog steeds geweerd worden.

Automatisch aansturen

De zonwering van Renson werkt optimaal als het automatisch aangestuurd wordt. Een luxmeter monitort bijvoorbeeld de zonnestralen en zorgt ervoor dat de buitenzonwering sluit bij een bepaalde drempelwaarde. Of je nu thuis bent of niet, het smart home systeem regelt het klimaat.

Op een natuurlijke manier koelen

De combinatie van zonwering en nachtkoeling zorgt ervoor dat op een natuurlijke en energie efficiënte manier gekoeld wordt. Dit levert een aangenamer gevoel op dan geforceerd te moeten koelen met artificiële oplossingen. Daarom is de nachtkoeling van Renson het overwegen waard, je kunt zo op een veilige manier jouw raam open laten staan.

Goede voorbereiding

Daarnaast is het ook slim om je nu al voor te bereiden op de hitte van de komende zomer. Zoals al werd gezegd; wanneer de warmte binnen zit, wordt het moelijker om de woning te koelen. Wie zich nu al goed voorbereidt hoeft zich in de zomer niet druk te maken en daar krijg je het ook een stuk minder warm van.

Editor: Media team

Datum: 25-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Renson