Zorgeloos genieten in groene weelde

Prowork

Wonen  in  het  groen  is  een  droom  van  velen.  De  bewoners  van  dit  huis  hebben  van  hun  groene  woonomgeving  ook  het  uitgangspunt  van  hun  woonbeleving   gemaakt.   Het   domoticasysteem   van Prowork uit Bladel zorgt voor extra comfort in en rond het huis. Daardoor is deze groene woning niet  alleen  een  natuurlijk  en  historisch  paradijs,  maar  ook  voorzien  van  alle  moderne  gemakken  en biedt het comfort, veiligheid en luxe. 


Benedenverdieping

Veiligheid, slimme woning, Prowork, The Art of Living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Kookplaat

Gaggenau

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Altijd alle ruimte 

Ruim wonen beperkt zich niet alleen tot een woonoppervlakte. Daar hebben de bewoners in vele opzichten rekening mee gehouden. Overal in het huis is er minimaal een meter ruimte tussen het meubilair, zodat je elkaar niet in de weg kan lopen. Met name in de living zie je hoe praktisch er gebruik is     gemaakt van de ruimte. Ook in figuurlijke zin is er alle ruimte om te ontspannen of juist gezellig samen te zijn. De haard dient als roomdivider. Door de centrale plaats in de woonkamer creëert die verschillende ruimten en  sferen.  Het  domoticasysteem  helpt  daarbij.  Met  één  druk  op  de  knop  tover je de ruimte om in de gewenste setting met bijbehorende sfeer voor film kijken, borrelen met vrienden of dineren aan de eetkamertafel. Wanneer je  dat  wilt  past  de  verlichting  zich  aan,  sluiten  de  gordijnen  en  gaat  de  haard aan. Zo kan je in een oogwenk een en dezelfde ruimte zowel knus als centraal en gezellig maken. 

Voor sommigen is koken een noodzaak om niet te verhongeren. Zo niet voor de heer des huizes; hij is dol op koken. Voor hem was het dan ook belangrijk dat de keuken niet alleen functioneel en praktisch was, maar ook  een  verlengde  van  het  huis.  “Het  moest  een  meubelstuk  worden,  zodat het bij de algehele beleving van het huis zou passen. Echt een plek om je in thuis te voelen, niet als enkel een noodzakelijk goed wat nu eenmaal in  een  huis  hoort  te  staan.”  De  keuken  wordt  dan  ook  als  een  plek  voor  samenzijn gebruikt. Het gezin eet daar niet alleen, maar gaat er ook zitten om gezellig te kletsen. De liefde voor koken en eten maakt dat de keuken extra aandacht krijgt. De grote, opvallende armaturen boven de bar trekken de aandacht en laten merken dat de keuken een ruimte is waarin echt wordt geleefd. 


Bovenverdieping

Veiligheid, slimme woning, Prowork, The Art of Living

Ondersteboven van het uitzicht 

Niets slaapt beter dan je eigen bed.” Een uitspraak die we vaak doen of horen na een vakantie. De bewoners van deze villa zijn het daar roerend mee eens. “Je hoeft niet op vakantie te gaan om wakker te worden met een mooi uitzicht als dit je slaapkamer is”, aldus de vrouw des huizes. Het bed kijkt inderdaad uit op een prachtig uitzicht op de tuin. Iets verder weg aan de  horizon  prijkt  ook  uitzicht  op  de  stad.  “We  wonen  dicht  genoeg  bij  de  stad om van het vergezicht ervan te kunnen genieten, maar ook ver  genoeg ervan weg om volledige rust te kunnen ervaren.” De royale raampartijen op de bovenverdieping geven het zonlicht meer ruimte en laten het uitzicht tot zijn recht komen. Het domoticasysteem stuurt de screens volledig automatisch  aan.  Zo  blijft  de  temperatuur  in  huis  in  ieder  seizoen  comfortabel. In de studeer-/werkkamer gaan de screens als het even kan echter liever niet naar beneden. Het prachtige uitzicht dat vanuit de slaap-kamer zichtbaar is, zie je ook vanuit deze ruimte. Dat maakt deze plek een ideaal  om  in  te  studeren  of  te  werken.  Als  je  een  blik  naar  buiten werpt en zoveel mooi groen ziet, is werken zeker geen straf.  Het  moge  duidelijk  zijn:  de  bewoners  zijn  –  terecht-  ondersteboven van hun uitzicht vanaf de bovenverdieping.    

Er  zijn  nog  meer  manieren  om  van  groen  te  genieten  dan  naar  een  mooie  tuin  te  kijken.  Daarom  wilden  de  bewoners  het  groen  ook  buitenshuis centraal stellen. De woning is dan ook ingericht met aardse, natuurlijke kleuren. Voeg daaraan toe dat je in iedere kijkhoek van het huis  wel  een  groene  plant  ziet  staan  en  je  kan  concluderen  dat  de  bewoners – zoals zij het zelf zeggen- “echt vanwege de natuur voor dit huis hebben gekozen”. 


Domotica

Veiligheid, slimme woning, Prowork, The Art of Living

Alle leveranciers van domotica

Domotica, beveiliging & audio/video

Prowork

Genieten in een slimme woning 

Prowork  maakte  deze  woning  smart  met  het  domoticasysteem  van  Control4. Dat stuurt onder andere het licht aan. Er brandt indien nodig altijd licht en het gaat automatisch subtiel aan bij het betreden en uit bij het  verlaten  van  een  ruimte.  Het  systeem  stuurt  bovendien  ook  de  klimaatregeling, zonwering, gordijnen, camera’s en het beeld en geluid aan. Zo krijg je een slim huis dat intuïtief weet wat de bewoner nodig heeft, zonder dat er ergens kabels zichtbaar zijn.In slechts één volledig geïntegreerde app kunnen de bewoners indien gewenst alles beheren en bijstellen, zoals de lichtsetting en de temperatuur. Ook kunnen hierop camerabeelden worden teruggekeken, overal ter wereld.  Dat is niet de enige manier waarop het systeem in de wens om veilig te kunnen wonen voorziet. Als de bewoners de slaapmodus activeren of zich afwezig melden ontvangen ze automatisch een melding zodra indringers de tuin naderen.  Zo draagt domotica bij aan de prettige en zorgeloze woonbeleving in het groen. 


Exterieur

Veiligheid, slimme woning, Prowork, The Art of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Tuinmeubelen

Suns Tuinmeubelen

Magnifieke magnolia  

Ieder huis of iedere tuin heeft zo zijn eigen spraakmakende pareltje. Het is niet moeilijk om te bedenken wat dat is voor deze woning. Zodra je de hal  verlaat  en  de  woonkamer  binnenkomt,  kijk  je  meteen  uit  op  een magnifieke magnolia. De bewoners waren onmiddellijk verliefd op deze boom. Toen deze nieuwe woning nog gebouwd moest worden, stond de magnolia  er  al  meerdere  generaties.  Maar  destijds  was  de  grond  nog  volledig  vlak.  De  vrouw  des  huizes  besloot  een  gedeelte  van  de  tuin  glooiend  te  laten  maken,  zodat  het  zicht  op  de  magnolia  een  ware  blikvanger  zou  worden.  Met  succes:  zowel  de  stam  als  het  bladerdak  van de boom vangen te allen tijde de aandacht, omdat de boom door het hoogteverschil nu een natuurlijke spotlight heeft gekregen. Prowork gaf daar een laatste zetje om het helemaal af te maken. De boom werd met een armatuur, voorzien van een speciale lenzenoptiek, aangelicht.  Zo  blijft  hij  ook  in  de  donkere  avonden  een  baken  van  sfeervolle schoonheid.   

Editor: Rob van Sambeeck

Datum: 20-12-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Nadine van de Sande

Fotografie: Jurrit van der Waal