Zoute GP 2019, Alec Lavaerts, evenement

Zoute GP 2019: Het meest indrukwekkende autofeest in België

Voor de 10de maal was het mondaine Knokke het centrum van een immense hulde aan de automobiel. Zelfs de matige weersomstandigheden weerhield de vele duizenden bezoekers niet om een bezoek te brengen aan dit topevenement.

Voor elk wat wils daar aan de Belgische kust. Zowel liefhebbers van klassieke als moderne wagens, met klassieke aandrijving of op alternatieve energievormen, kwamen aan hun trekken. Diegene die autosalons een veel te saaie boel vinden konden met volle teugen genieten van de rijdende oldtimers en supercars die in grote getale deelnamen aan de Zoute Rally en Zoute GT Tour. Sensatie gegarandeerd! Op vrijdag vond er een veiling plaats van Bonhams. Daar werden niet minder dan 50 fraaie bolides afgehamerd. Met behoorlijk veel succes zo bleek. Voor het topstuk van de veiling Zoute Sales, een Ferrari 275 GTB met aluminium koetswerk uit 1965, werd zomaar even 2.875.000 euro neergeteld.

Zoute GP 2019, Alec Lavaerts, evenement

Op zondag konden de liefhebbers van fraaie vierwielers zich de ogen uitkijken aan ’s werelds meest exclusieve automobielen. Eigenaars en verzamelaars tartten niet om hun mooiste collectiewagens door de vakjury te laten keuren op de Zoute Concours d’élégance. Een bijzondere moeilijke opdracht, door al dat moois daar op de golfbaan van de Royal Knokke Golf Club. Bij de klassiekers onderscheidde zich de Ferrari 166 MM die in 1949 zowel de 24 Uur van Le Mans als de Mille Miglia op zijn naam wist te schrijven. Maar ook gloednieuwe hypercars werden ook niet vergeten. Zo presenteerde Bugatti een indrukwekkend pallet wagens waaronder de laatste nieuwe Centodieci. Ginion Groep, die sinds kort zich ontfermt over de import van het exclusieve Pininfarina Automobili, maakte van de gelegenheid gebruik om de Battista, een supercar genoemd naar zijn stichter, te introduceren. Ook de nieuwe Dallara en de De Tomaso waren van de partij met hun laatste noviteiten, de Stradale en de P72.

Zoute GP 2019, Alec Lavaerts, evenement

Inmiddels verwenden een waaier van exclusieve merken Alpine, Aston Martin, Bentley, Jaguar, Ferrari, Mercedes-Benz, Porsche, Land Rover, Audi, Rolls-Royce, Mc Laren, BMW, Alfa-Romeo, Lamborghini en Lexus tot hun klandizie op een heerlijk glaasje champagne in de daarvoor speciaal opgetrokkken paviljoenen op de zeedijk. Een leuk gebaar dat door de plaatselijke winkeliers met veel plezier werd gevolgd. Kortom, ingrediënten voor een gezellig onderonsje in Knokke!

___

Graag meer blogs van Alec Lavaerts bekijken?


BMW Z1, Alec Lavaerts, evenement, klassieker, 30 jaar bestaan

Alec Lavaerts


Ik houd je graag op de hoogte op het gebied van de snelste auto’s, de mooiste modellen en de nieuwste ontwikkelingen in de autobranche..
__
Meer blogs van Alec lezen? Bekijk meer!