Stadsvilla | ZuidArchitecten, the art of living

 • Houten vloer
  Bloemen Parket
  Kerkrade (NL) | www.bloemenparket.nl
 • Leverancier Neolith & natuursteen
  Michel Oprey & Beisterveld
  Vianen/Echt (NL) | www.mo-b.nl
 • Plaatsing Neolith & natuursteen
  John Westhovens natuursteenwerken
  Stein (NL)
 • Klimaatbeheersing, montage badkamer en CV installatie
  Klimaatbeheersing, montage badkamer en CV installatie
  Eijsden (NL) | www.4techsolutions.nl
 • Schilderwerken
  Sven Teleng Schilderwerken
  Ulestraten (NL) | www.sventelengschilderwerken.nl
 • E-Installaties
  Electro Nino
  Maasmechelen (NL) | www.electro-nino.be
Koop nu het hardcover boek!

Stadsvilla | ZuidArchitecten

Een stadsvilla als deze is een waar unicum: twee monumentale panden in een rustige binnenstraat in hartje Maastricht, die op fantastische wijze zijn vereend tot een fascinerende en inspirerende stadsvilla. Een droomwoning, waarin je oud kunt worden. Deze monumentale woning uit 1734 bevat bijzondere authentieke details. Dat is veelal synoniem aan mooi en romantisch, maar óók aan het nodige achterstallige onderhoud. Dankzij een subliem staaltje vak – manschap aan deze monumentale panden gaat de sfeer van weleer hand in hand met noviteiten en moderne eigentijdse gemakken.

Authentieke sfeer

Achter de monumentale voordeur ontvouwt zich een prachtige parketvloer. Een fraaie, pivoterende taatsdeur vormt de toegangsdeur tot een gang. Hier krijg je een eerste indruk van de stadsvilla, die de wereld letterlijk een beetje mooier maakt. Een schitterende zwevende trap afgezoomd met elegant glas leidt naar de eerste verdieping, waar je aan de rechterkant omarmd wordt door een buitencategorie droomkeuken.

Raambekleding (levering & montage): Rob Stassen Woninginrichting. Schildwerken: Sven Teleng Schilderwerken.

Waanzinnige renovatie

De attractieve gemêleerdheid weerspiegelt zich in sublieme details, zoals de op een grote stijllamp lijkende Wave- afzuigkap, een sublieme, eiken plankenvloer en een kookeiland, waarvoor superlatieven tekortschieten. Buitengewoon knap en fraai is ook de belichting en de wijze waarop het enkelglasvoorschrift voor de monumentenwoning is opgelost.

Stadsvilla | ZuidArchitecten, the art of living

Raambekleding (merk): JASNO. Klimaatbeheersing: 4 Tech Solutions.

Stadsvilla | ZuidArchitecten, the art of living

Badkamerkranen: VOLA Nederland BV.

Sfeervolle woonkelder

Soepel en naadloos zijn ook de overgangen tussen de voormalige twee panden. Een keldergewelfde gang verbindt de woonkamer in de voormalige kelder van het rechterpand met de ontspanningsruimte, bar en binnentuin. De mancave krijgt een stijlvolle verlenging aan de andere kant van de onderdoorgang. De wijnbar, gemaakt door interieurbouwer Curfs, en een bijzondere wijnklimaatkast springen in het oog. In het verlengde van de bar is een prachtige binnentuin gerealiseerd. Het glazen dak van de binnentuin kan geopend worden en gaat automatisch dicht bij neerslag.

Stadsvilla | ZuidArchitecten, the art of living

Interieurplan: Marres Interieur.

Romantische wereld

Boven de droomkeuken bevindt zich de mainbedroom. Wie binnenkomt waant zich in een andere, elegante, romantische wereld. En tegelijk in een moderne, luxe, mondaine wereld. Maakwijze en finishing finesses zijn ook hier van de overtreffende trap: subliem interieurwerk, een onzichtbaar weggestoken airconditioning, een verzinkbare tv aan het bedeinde en nog veel meer. Fraai zijn ook de inloopgarderobe en de badkamer. In het linkerdeel van de stadsvilla zijn drie sfeervolle slaapkamers en twee badkamers gerealiseerd voor de twee volwassen dochters en de vierjarige dochter van het gezin.

Leverancier Neolith & natuursteen: Michel Oprey & Beisterveld.

Met één stap in de grootste tuin van Maastricht

In het begin miste de vrouw des huizes hun grote tuin in Maasmechelen. “Maar in feite gebruikten we daarvan effectief niet meer dan het terras”, zegt de man des huizes. “Hier hebben we een sfeervolle stadsbinnentuin en als we beneden de poort uitlopen, staan we meteen in de grootste tuin van Maastricht.” En inderdaad: als je via de lift of de trap aan de zijkant van het terras naar straatniveau afdaalt – waar zich naast riante parkeerruimte ook een fraaie sauna bevindt – ontwaar je een grote deur. Zodra je over de drempel stapt van de stadsvilla, sta je midden in Maastrichts grote stadstuin.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Ton Reijnaerts, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Dré Wouters

____
Wil je meer zien van Zuid Architecten?