Zwart-wit, Enzo Architecten, the art of living

Zwart-wit en minimalistisch | ENZO Architectuur & Interieur

Een Miami Vice-woning noemt architect Carlo Abdul van ENZO Architectuur & Interieur deze minimalistische villa. Een kubistisch blok, strak en vernieuwend. Het was de uitdrukkelijke wens van de eigenaars dat het een uitermate strak geheel zou worden in zwart-wit, met een vrij uitzicht. Het is een woning die niet zou misstaan op een warme locatie. In Miami bijvoorbeeld.

Fabrikant haard: Barbas Bellfires. Interieurbouw: Hielkema Interieurs. Audio installatie: Nederland Elektrotechniek. Fabrikant audio & video: Bowers & Wilkins.

Zwart-wit, Enzo Architecten, the art of living

Keuken: B&B Keukenstudio. Kokendwaterkraan: Quooker.

 

Enkele kleuraccenten

Je komt de woning binnen via een hoge hal met een even hoge deur naar het leefgedeelte toe. Verder is de benedenverdieping volledig open, zonder deuren. De eigenaars wilden een loftachtige woning met zo min mogelijk deuren. Het interieur moest zwart-wit worden. Dit werd bereikt met stalen en houten deuren, zwarte houten lamellen, witte tegels, strak stucwerk en door het gebruik van staal. Later werden daar enkele kleuraccenten aan toegevoegd, zoals een blauw vlak in de woonkamer, warmoranje stoelen en eenzelfde kleur wand in de keuken.

Design trap: EeStairs. Leverancier meubilair: Co van der Horst. Raambekleding: Onel Window Dressing.

Zwart-wit, Enzo Architecten, the art of living

Stalen deuren: Broporte.

Zwart-wit, Enzo Architecten, the art of living

Sanitair en tegels: GJ Meijer Sanitair en Tegels.

 

ZOEN by ENZO

Een interieuronderdeel dat afkomstig is van ENZO, is de eettafel. Dit is de eettafel NEST van het merk ZOEN by ENZO. Carlo vertelt: “Onze eigen meubelcollectie hebben we gelanceerd in januari. Dit is één van de eerste tafels die we hebben ontworpen. Het leuke aan deze tafel is dat er ruimte is tussen de bladen. Daar kun je boeken en dergelijke leggen, zodat je de tafel snel kunt opruimen.” Het houten blok in de keuken is van hetzelfde materiaal gemaakt als het tafelblad. Vanuit de zwart-witte keuken loop je rechtstreeks het souterrain in, waar zich een opslag en wijnkamer bevinden.

Zwembad: Ambiance Wellness. Tuinontwerp: Erik van Gelder | Garden Design

Zwart-wit, Enzo Architecten, the art of living

Leverancier tuinmeubelen: Kerkhof Laren. Fabrikant tuinmeubelen: NV Royal Botania. Meubel maatwerk: Interieur Collectief Woerden.

 

Kleine vide

Ook de bovenverdieping bestaat uit één grote ruimte, waar zich de slaapkamer, badkamer, sauna en inloopkast bevinden. Vanuit de vide loop je het slaapgedeelte in, waar alleen het toilet een deur heeft. In het trappenhuis hebben ze een kleine vide gemaakt. Het dakraam daar is even groot als de vide. Dat zorgt voor veel licht in heel de entree tot in de woning toe, want de trap staat midden in de woning. Wanneer je om de vide heen loopt, kom je in de slaapkamer uit.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings geschreven voor magazine nr. 5 2020
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer projecten zien van ENZO Architectuur?