Zwart wit interieur | Michael Lievois, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Zwart wit interieur | Michael Lievois

Hoewel je achter de gevel van deze landelijke villa in pastoriestijl een interieur zou verwachten met uitsluitend identieke stijlkenmerken, kozen de bouwheren toch voor een tijdloze en strakke inrichting met bijzonder warme ondertoon. Een verbluffend zwart wit interieur. Ze deden hiervoor beroep op Michael Lievois van Ontwerp Atelier Lievois uit Sint-Niklaas die hun wensen perfect wist te vertalen in zijn concept. In de hele woning werd consequent gewerkt met gesofisticeerde stuc- en kaleitechnieken.

Zwart wit interieur met sfeer

Zowel in materiaalgebruik als in kleurenpalet koos Michael Lievois bewust voor een rustgevende uniformiteit en herken¬baarheid in alle ruimtes van de woning. De grijze en lichte aardetinten in diverse gradaties op de muren werden afgewisseld met zwarte accenten. Er werd gebruikgemaakt van zwarte stalen binnendeuren en maatwerkkasten in zwart laminaat met nerfstructuur. Ook het wit geolied eiken volparket in de salon en op de verdieping, net als de grijze keukenvloer passen perfect in deze door¬dacht sobere kleurstelling met sterk natuurlijke inslag. Hierdoor is een perfect zwart wit interieur ontstaan.Een vrijstaand kastvolume in zwart laminaat zorgt voor een contrasterende visuele afscheiding tussen de keuken en de royale zitruimtes met eetplaats. In het zit- en eetgedeelte werden dezelfde tinten en afwerkingstechnieken gehanteerd. De eettafel bevindt zich tussen twee grote zitruimtes met maatwerkmeubilair en gezellige zitbanken.

Zwart wit interieur | Michael Lievois, the art of living

Ingetogen, maar luxe keuken

Muren, kastdeuren, fronten en verborgen deuren naar de inkom en de garage werden gerealiseerd in een decoratieve stuctechniek, wat tot een harmonisch geheel leidt. Het marmer van de spatwand en het imposante keukeneiland bevatten een subtiele adering, die perfect aansluit op het overheersend natuurlijk kleurgebruik. Boven het keukeneiland de eettafel hangen pendels van Buster+Punch. Glazen deuren in zwart stalen frame geven toegang tot de keuken, de garage en de eet- en zitruimte. De keuken¬vloer en het terras vormen als het ware één geheel. Daar¬door hebben de bewoners nog meer het gevoel dat binnen en buiten samenvloeien.


“Niet zozeer de kleuren, wel de afwerkingen en materialen moeten spreken”


Combinatie van materialen

Op de verdieping bevinden zich de mainsuite met en-suite¬badkamer, een kinderkamer, een logeerkamer met en-suite¬badkamer en een bijzonder ruim bemeten fitnessroom. In de mainsuite werd de wand aan het hoofdeinde van het bed uitgewerkt in een zachte en sfeervolle combinatie van hout en textiel. Zwarte glazen schuifdeuren bakenen de imposante dressing en de badkamer af. In deze laatste wordt het wasmeubel van de douche gescheiden met een wand in rookglas. De bodem van de doucheruimte wordt gevormd door een zware, massieve plaat in echte hard-steen. De rest van de badkamervloeren is uitgevoerd in keramische tegels met hardsteenlook.

Zwart wit interieur | Michael Lievois, the art of living

Afwerking en materialen moeten spreken

In de grote fitnessruimte werd een volledige wand voorzien van een lange zitbank en een dressoir voor de handdoeken. Beide werden op maat gemaakt en gerealiseerd in laminaat. Ook boven komen veel zwarte accenten terug, onder andere in de metalen kaders van de massiefhouten deuren, de handgrepen, de richtbare opbouwspotjes en de glazen schuifdeuren.
Het concept en de uitvoering van dit interieur zijn een schoolvoorbeeld van hoe tijdloze strakheid toch bijzonder warm en gezellig ingekleurd kan worden. Door het combineren van natuursteen, marmer en hout, door het toepassen van minerale afwerkingen en door materiaal en textuur te laten primeren op ongebreideld kleurgebruik. “Niet zozeer de kleuren, wel de afwerkingen en materialen moeten spreken”, is het adagio van Michael Lievois, waardoor hij zich ook in zijn andere projecten laat leiden.

 

Tekst: Evelien de Raaff, gebaseerd op een tekst van Philip Doutreligne, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: German Bourgeat

____
Wil je meer zien van Michael Lievois?