Zwart wit interieur, strak, modern
Zwart wit interieur, strak, modern
Zwart wit interieur | Niels Maier
Zwart wit interieur | Niels Maier
previous arrow
next arrow

  • Kokendwaterkraan
    Quooker Nederland BV
    Ridderkerk | www.quooker.nl
  • Badkamerkranen
    VOLA Nederland
    Amsterdam | www.vola.com

Zwart wit interieur | Niels Maier 

Deze strakke woning ligt in een groene omgeving en heeft de naam ‘The Oblique House’ te danken aan de unieke vorm. Niels Maier realiseerde samen met architectenbureau RUIMTEMAKERS deze strakke nieuwbouwwoning. De woning bevat geometrische vormen en een passend zwart wit interieur. Het ontwerp is geïnspireerd om de rijke omgeving van het omliggende bos.  

Zwart wit interieur, strak, modern

Geometrische vormen

Het huis heeft een bijzondere uitstraling. Het ontwerp is gestapeld in drie volumes, het witte uit corain gemaakte volume met diagonale lijnenspel komt uit de koker van Niels. De schuine lijnen weerspiegelen het familienest en creëren een uniek, tijdloos uiterlijk”, vertelt Niels. “De verschillende materialen, patronen en texturen creëren samen een bijzonder geheel met een heel eigen uitstraling.” 

Volume 1

Op de begane grond bevindt zich een open woonkamer, eetkamer, keuken en een mastersuite. Het vloerkleed en de stoffen bank geven de living een sfeervolle uitstraling. Dit past perfect bij het zwart wit interieur.  

Zwart wit interieur, strak, modern

Maatwerkinterieur: Leunissen Interieurbouw BV, Beek. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland BV, Ridderkerk.

Zwart wit interieur, strak, modern

Architectuur en interieur: Niels Maier / Interior & Architecture, Maastricht. Architect: RuimteMakers Architecten BNA, Maastricht.
Hoofdaannemer en kozijnen: Dassen Bouw / DAS’ Aluminium, Susteren.

‘Schaduwkeuken’ van Nederlands

In het tweede volume zijn een ‘schaduwkeuken’ van Nederlands Accoyo-hout met enkele opslagruimtes gerealiseerd. Ook bevat het een was-en strijkruimte. De keuken heeft een gitzwart uiterlijk, dat mooi contrasteert met het hout beklede kookeiland. Hier komt het zwart wit interieur goed tot haar recht. Ook de donkergroene marmeren eettafel past perfect in dit geheel.  

Aards gevoel

Niels: “Het donkergroen van de tafel met de witte nerven voegt luxe toe aan het interieur en zorgt tegelijkertijd voor een aards gevoel.” De inspiratie van een teak bos zorgde voor een selectie van slijtvaste materialen. Het antraciet beton in het staal van de tafel, in de keuken, verwijst naar een donkere bosbodem. Een warme sfeer in combinatie met stoere materialen en iconische meubelstukken.  

Zwart wit interieur, strak, modern

Zwart wit interieur, strak, modern

Badkamerkranen: VOLA Nederland, Amsterdam. Elektrische en warmte installatie: Coumans Installaties, Beek.

 

Tekst: Dana Otten 
Fotografie: Cafeine

____

Wil je meer weten over Niels Maier?