zwart-witkeuken, Woning Bergen, the art of living

Zwart-wit keuken | Bouwbedrijf Desaunois

Deze charmante villa aan het water met gedistingeerde zwart-wit keuken is een project van bouwbedrijf Desaunois. De bewoonster wilde een strakke villa, haar man een landelijke mét rieten kap. Ze hebben allebei hun zin gekregen. Het resultaat is deze prachtige nieuwbouwvilla aan de rand van het water midden in een natuurgebied. Het geheel straalt rust uit zonder aan huiselijkheid tekort te doen. Het rieten dak, de moderne inrichting met gouden details en het sterk aanwezige zwart-wit contrast geven de villa karakter.

Stalen deuren: SKYGATE – STALEN BINNENDEUREN. Kunstwerk in de woonkamer: Jacksart. Audio/video: Koudijs. Interieurbouw: GrootS Interieur.

zwart-witkeuken, Woning Bergen, the art of living


“Het interieur is strak en basic gehouden met gouden accenten”


Modern én landelijk

De bewoners hebben een basic woning als beginpunt genomen en daar zelf het één en ander aan toegevoegd. Bouwbedrijf Desaunois heeft deze woning, ontworpen door architect Jasper de Wolff, met moderne opzet gebouwd en tot dit prachtige eindresultaat gebracht. Het spierwitte geheel met rieten schildkap is aan de voorkant gesloten gelaten, om vervolgens aan de achterkant richting het water te openen.

zwart-witkeuken, Woning Bergen, the art of living

Interieurbouw: GrootS Interieur.

 

Sober met gouden accenten

De living en de zwart-wit keuken is echt een plek om heerlijk binnen te komen, samen te zijn en vrienden en familie te ontvangen. Het donkere kleurgebruik in deze ruimte valt extra op door de witte muren die sterk in contrast staan met elkaar. Het interieur is strak en basic gehouden. In de ruime zwart-wit keuken ligt de focus op het witte keukeneiland, doordat de kastenwanden en het werkblad donker zijn uitgevoerd.

Interieurbouwer: GrootS Interieur. Tegels en sanitair: Ton Scholten. Tapijt: Issa Vloeren.

 

Bescheiden tot rust komen

De ruime slaapkamer op de eerste verdieping is geheel voorzien van vloerbedekking, wat een warm gevoel geeft. De grote openslaande deuren geven een directe connectie met de omgeving. Op dezelfde verdieping is een zeer luxe uitgevoerde, maar qua kleurgebruik moderne badkamer gevestigd. Deze is geheel in zwart-wit uitgevoerd. De zwarte kozijnen door het gehele huis geven een chique look.

zwart-witkeuken, Woning Bergen, the art of living

Bloembakken: Pottery Pots.

zwart-witkeuken, Woning Bergen, the art of living

Biohort: Van Beem Buitenleven.

 

Beschut aan het water

De woning waarin ze hiervoor woonden lag aan het water en dat was ook een wens voor hun huidige woning. Om meer in contact met het water te staan hebben ze een steiger aan laten leggen, ook al kan er in dit gedeelte van het water niet gevaren worden. Het is alsnog een heerlijk beschut plekje, rustig, met een fijn uitzicht en gericht op het zuiden.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Milou Vogels geschreven voor magazine nr.3 2020
Fotografie: Jurrit van der Waal

_____
Wil je meer projecten zien van Bouwbedrijf Desaunois?