Zwart-wit keuken, Zone Zuid Architecten, Exclusief hout, Moderne inrichting, Industrieel

Zwart-wit keuken binnen niet-alledaags ontwerp | Zone Zuid Architecten

Deze villa verrast je positief met bijzondere details. Alleen de entree is al spectaculair, eenmaal binnen wordt dat gevoel alleen maar vergroot. De woning is volledig in de lengterichting opgebouwd, wat wordt benadrukt door een groot kookeiland en dito eettafel in de zwart-wit keuken. Zone Zuid Architecten zorgde voor een niet-alledaags ontwerp.

Zwevende verdieping

De combi tussen het strakke grijze beton en de warme red cedar delen valt direct op. Aan de voorzijde is daar zelfs nog een extra accent aan toegevoegd door de entreepoort in cortenstaal uit te voeren. Het beton heeft in de schil om de woning overal een tekening van lengteprofielen, de red cedar delen zijn daarentegen in verticale richting opgebouwd.

De verdieping lijkt bijna te zweven, maar wordt subtiel ondersteund door de muren van de begane grond. Zo ontstaat er een spannend spel waarin de verschillende zones van de villa aan elkaar geschakeld zijn. Het is een combinatie van hout, beton, staal en veel glas.

Drie oriëntatiepunten

De woonkamer heeft drie oriëntatiepunten: de tuin, de tv en de open haard. Het is een knusse en aangename plek waar je perfect tot rust kunt komen. Zone Zuid Architecten ontwierp alle meubelen, vaste kasten, de keuken en de eettafel. Zwart, wit en grijs voeren de boventoon, net als in de keuken.

De woning bestaat uit verschillende zones die toch met elkaar verbonden zijn. Hout, beton, staal en glas: Zone Zuid Architecten maakte er een spannend geheel van.

Zwart-wit keuken

Na de gang kom je direct in de zwart-wit keuken terecht. Deze is geheel in de lengte opgebouwd en ingedeeld. Ze is van de zitkamer gescheiden door een verticale wand, waarin de televisie en open haard een plek kregen. Aan de kopse kanten dient de wand als opbergplek voor verschillende objecten.

Zwart-wit keuken, Zone Zuid Architecten, Exclusief hout, Moderne inrichting, Industrieel

Het Dekton keukenblad van Cosentino bestaat uit een ultracompact materiaal dat zeer hard is samengeperst, waardoor het niet poreus en zeer veelzijdig in gebruik is.

Zwart-wit keuken, Zone Zuid Architecten, Exclusief hout, Moderne inrichting, Industrieel

De keuken is maar liefst 7,30 meter lang en biedt voldoende plaats en werkruimte voor gezellige etentjes.

Invloed van het weer

Vanuit de zitkamer kijk je op het overdekte terras. De wanden zijn geheel voorzien van red cedar latjes. We zien een nuanceverschil in kleur met het houtwerk dat overal op de begane grond op de plafonds is aangebracht. Dat is de invloed van het weer. Daar kun je niet omheen. Binnen komt naar buiten, en andersom is dat ook het geval.

Bijzondere tegels

Op de eerste verdieping zijn de slaapkamers en de badkamer van de kinderen te vinden en de master bedroom met aparte badkamer. In de badkamer trekken de bijzondere tegels direct de aandacht. Zeker het vermelden waard is het lage raam dat grenst aan de vloer in één van de slaapkamers van de kinderen. Zo kun je zien wie er voor de deur staat. Ook als het eigenlijk bedtijd is.

De hele dag zon

Gaan we via de toegangspoort naar binnen, dan zien we een grote carport waar met gemak verschillende auto’s geparkeerd kunnen worden. De open ruimte, waar op de eerste verdieping de slaapkamers omheen zijn gesitueerd, geeft extra licht aan de gang boven en aan de keuken op de begane grond. Lopen we verder, dan komen we in een stadspark terecht waar een lang, organisch gevormde bank je uitnodigt de zon te volgen. Omdat de tuin achter geheel vrij is, heb je hier echt de hele dag zon.

Vanuit het overdekte terras kijk je zo de zitkamer in en andersom. Binnen en buiten lopen vloeiend in elkaar over, doordat de vloeren en plafonds uit dezelfde materialen bestaan.

Zwart-wit keuken, Zone Zuid Architecten, Exclusief hout, Moderne inrichting, Industrieel

Deze tuin werd aangelegd door Boudewijn Hoveniers.

 

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: Jaro van Meerten

___

Meer projecten bekijken van Zone Zuid Architecten?