Zwarte houten garagedeur, Different Doors, minimalisme, modern, zwart

  • Different Doors B.V.
  • ‘t Inne 28
  • 6021 DA Budel

Zwarte houten garagedeur | Different Doors

Voor deze moderne nieuwbouwwoning is door Different Doors een zwarte houten garagedeur gerealiseerd die gelijk loopt met de gevel.

Zwart hout

De muur van de garage is bekleed met prachtig zwart hout. De verticaal geplaatste latten verschillen in breedte waardoor er een speels effect ontstaat. Het zwart geschilderde hout komt daarnaast in dezelfde vorm terug in het ontwerp van de geplaatste garagedeur en geeft de woning een karakteristieke uitstraling.

Twee keer zo zwaar

Het gewicht van de houten bekleding van deze garage is ruim twee keer te zwaar voor de techniek die gebruikt wordt bij een standaard garagedeur. Het bleek voor andere producenten van garagedeuren dan ook niet mogelijk dit ontwerp uit te voeren. De bewoners kwamen via internet bij Different Doors uit en wat bleek; Different Doors beloofde dit project te kunnen realiseren en maakte deze belofte ook waar.

Innovatieve oplossing

Eigenaar van Different Doors, Sil Kuppens vertelt: “Wij vliegen problemen aan als uitdagingen. Door buiten de gebaande paden te denken komen we met slimme en innovatieve oplossingen. Voor dit project hebben we zelf de techniek ontwikkeld die nodig was om het gewicht van de deur te kunnen dragen”. Al onze garagedeuren en de bijbehorende techniek worden door ons team ontworpen en in de eigen fabriek geproduceerd, hierdoor is alles mogelijk.

Onzichtbare garagedeur

Door de houten sectionaaldeur gelijk te plaatsen met de gevel en hetzelfde zwarte hout te gebruiken voor de gevelbekleding is de garagedeur zo goed als onzichtbaar. Wanneer er op de knop wordt gedrukt om de garagedeur automatisch te openen, zie je pas dat er een garagedeur is geplaatst. De houten garagedeur is origineel en vormt een echte eyecatcher. “Ons huis trekt de aandacht en dat komt onder andere door de ‘verstopte’ garagedeur. Mensen stoppen regelmatig om ons hier complimenten over te geven.” aldus de bewoners.

 

Tekst: Different Doors
Fotografie: Different Doors

___

Different Doors, garagedeur op maat, garagedeuren, voordeuren, the art of living

 

Meer projecten bekijken van Different Doors?