• Culimaat High End Kitchens
  • De Enst 7
  • 5258 BM Berlicum

Zwarte keuken als pronkstuk van het huis | Culimaat 

Te midden van het groene Gelderse landschap in het landelijke Lichtenvoorde ligt een voormalige dokterswoning. Hier werkten de designstudio Wolterinck en Culimaat High End Kitchens samen om deze prachtige keuken te realiseren. Deze vruchtbare samenwerking tussen twee specialisten leidde tot een exclusieve zwarte keuken op maat met hoogwaardige materialen, slimme oplossingen, een hoog afwerkingsniveau en passende authentieke elementen. Een keuken met rust en ritme en een uitgekiende symmetrie in het hart van de woning. 

Optimalisering van de beleving

Deze dokterswoning uit de jaren dertig was karakteristiek maar hokkerig. Wat de specialisten van Wolterinck in eerste instantie hebben gedaan is ruimte creëren en zichtlijnen aanbrengen, zodat je een nieuwe beleving krijgt van het huis. Bij dit type woningen streven ze naar het behoud van de basisarchitectuur en de authenticiteit van het huis. Daarbinnen maken ze een herindeling van het vloerplan en optimaliseren ze de beleving. 

Keuken verplaatsen 

De keuken zat op een onlogische plek. Die hebben ze anders gelokaliseerd waardoor je nu een lichte ruimte hebt met een perfecte verbinding met de tuin. De vloer in de zwarte keuken is gemaakt van terrazzo, een sterke slijtvaste gietvloer met een knipoog naar de tijd waarin dit huis is gebouwd. Wat leuk is aan deze zwarte keuken, is dat het allemaal nieuw en strak is, behalve een antieke witte kast die we uit het pand hebben ‘gered’. Die hebben we opgeknapt en teruggeplaatst in een modern meubel; een mooie integratie van oud en nieuw die zorgt voor een prachtig contrast. 

Verbinding eiland en eettafel 

Het kookeiland en de eettafel zijn op een buitengewoon ingenieuze wijze met elkaar verbonden. Door de grootte van de keuken past dit royale gebaar prima. De zwarte stalen etagère aan het plafond versterkt deze verbinding bovendien. Naast de keuken bevindt zich een pantry met opbergruimte, klimaatwijnkast en sfeervolle ledverlichting. In het plafond van de keuken zijn spotjes verwerkt met 8° smalle lichtbundels die de details mooi verlichten.  

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie:  Culimaat & Marcel Wolterinck

____

moderne keuken, culimaat, witte keuken, modern interieur, the art of living,

____

Meer projecten bekijken van Culimaat High End Kitchens?