Zwarte keuken met excessieve uitstraling

LT Interior Design

Op een plek in de historische binnenstad van Amersfoort, met een uitzicht waar je eigenlijk alleen maar over durft te dromen, stond een dubbel woonhuis uit 1906 te koop. De opdrachtgevers werden op slag verliefd en wilden van dit huis hun thuis maken. Lisa Tolboom van LT Interior Design maakte een ontwerp waar strakke symmetrische lijnen een gouden combinatie vormen met originele historische elementen en enkele eyecatchers de show stelen. De zwarte keuken bijvoorbeeld mag echt niet ontbreken op jouw moodboard!


Interieurdesign
Zwarte keuken, historische woning, stalen pui, the art of living

Alle leveranciers van het interieurdesign

Interieurarchitect

LT Interior Design

Buitenkozijnen

H.Baars B.V

Historische beleving

Als je over de Amersfoortse grachtengordel wandelt word je op sommige plekken bijna teruggeflitst naar vroegere tijden. Maar als je dit gemeentelijke monument binnenstapt ben je echt in een moderne en lichte stadsvilla en word je verrast door de unieke elementen die deze woning zo kenmerken. Historische onderdelen, zoals de voordeur, de ramen en de kozijnen hebben hier een tweede leven gekregen en geven een unieke twist aan het interieurdesign. Lisa Tolboom: “Onder het oude stucwerk kwam een prachtige stenen muur tevoorschijn, dat was echt een cadeau!”


Mancave

Zwarte keuken, historische woning, stalen pui, the art of living

Alle leveranciers van de mancave

Buitenkozijnen

H. Baars B.V

Mancave

De stadsvilla is bewust heel symmetrisch ingedeeld. Vanuit de hal kun je via glazen taatsdeuren rechts naar de keuken en links naar de mancave/gym. De originele stenen wand en de fitnessapparatuur geven de mancave een ruige en stoere uitstraling. Op elk moment van de dag kun je hier een work out doen en je hoofd lekker leeg maken. De grote bank is echt een statement en in combinatie met wat bont erbij geeft het de ruimte ook een uitnodigende en ontspannen sfeer. De uitbouw aan de achterzijde van de woning verbindt de mancave en de keuken met elkaar. Deze 12 meter lange, 3 meter hoge en 3 meter brede uitbouw verlengt de stadvilla op een geweldige manier. Wat een licht, wat een ruimte!


Keuken

Zwarte keuken, historische woning, stalen pui, the art of living

Alle leveranciers van de keuken

Keukenblad

Grillo Natuursteen

Betoverende keuken

Deze zwarte keuken heeft een geweldig groot aanrechtblad van natuursteen met een fantastische tekening. Aan de kopse kant loopt het blad door tot aan de vloer. Het is echt een sieraad in de ruimte, hier kun je naar blijven kijken. De lampen boven het eiland zijn juist weer een contrast met de rechte vormen van het eiland. De kasten van de zwarte keuken aan weerszijden van de nis zijn opnieuw een voorbeeld van symmetrie. Aan de ene kant vinden we alle inbouwapparatuur en aan de andere zijde de wijnklimaatkast. De planken in de nis zijn van hetzelfde natuursteen en geven stevige touch aan de achterwand. Van dichtbij zie je dat de achterwand bestaat uit een paneel waar subtiele verticale latjes in gevreesd zijn. In de vloer van de woonkamer is een vide met een glasplaat aangebracht. Hierdoor komt er lekker veel licht in de zwarte keuken en zien we het originele balkenplafond.


Bovenverdieping

Zwarte keuken, historische woning, stalen pui, the art of living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Natuursteen

Grillo Natuursteen

Badkamerkranen

Hotbath

Veel symmetrie

Op de eerste verdieping zijn de living, masterbedroom en badkamer gerealiseerd. De living heeft veel privacy en vanaf de bank heb je een geweldig uitzicht op de binnenstad. In de andere ruimte waar de masterbedroom en de badkamer zich bevinden zien we een los element in de ruimte staan waar alle functies gecombineerd worden. Met het bed aan de ene kant en de badkamer met heerlijk ligbad aan de andere kant. Vanuit het hart van dit element is alles wederom symmetrisch opgebouwd. Met in het gangetje tussen de masterbedroom en de badkamer een fantastische dubbele douche. De wastafel is van een prachtig natuursteen in een gemêleerde grijstint. De donkere tint van de kasten onder de wastafels laat het natuursteen nog beter tot zijn recht komen. In de weerspiegeling van de spiegels heb je continue contact met de oude binnenstad en vanuit het bad zie je een oude toren. Dat is pas een fijne start van de dag.

Editor: Media team

Datum: 26-11-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Linde Ten Broek geschreven voor magazine nr.5 2021

Fotografie: Charlotte Kap