zwarte stalen deur, preferro,

  • Preferro metaaltechniek
  • De Beeke 1
  • 5469 DV Erp

Zwarte stalen deur | Preferro

De vraag of Jos van Zijl mee wilde denken over nieuwe deuren van de keukenkastjes en de indeling van de keuken, is op zijn zachtst gezegd een beetje uit de hand gelopen. Deze vraag vanuit de bewoners heeft geresulteerd in een praktische herindeling door het onder andere verplaatsen van vier muren op de benedenverdieping. Jos legt uit dat aandacht voor het kleinste detail samengaat met betrokkenheid bij het grote plan. Eén ding is zeker: het resultaat mag er wezen. Een ruime villa met compleet nieuwe keuken en een gave zwarte stalen deur van Preferro!

zwarte stalen deur, preferro,

Staal versus eiken

We komen binnen in een hoge hal. De plafondlamp valt direct op en brengt de aandacht naar de vide vanuit de eerste verdieping. Het materiaal- en kleurgebruik in de hal is doorgetrokken naar de rest van de woning, waardoor ruimte en licht, vorm en functie vanzelfsprekend verbonden zijn. De bijzondere tegels zijn, net als veel andere elementen, uitgezocht door de bewoner zelf. De woning is een weerspiegeling van de smaak en stijl van de bewoners waar hout, zachte tinten en donker staal als een rode draad doorheen lopen. De zwarte stalen deur is een mooi contrast met het warme eikenhout van de keukenfronten. Het glaswerk geeft de grote ruimte extra allure door de transparantie ervan.

zwarte stalen deur, preferro,

Meer over Preferro

Preferro is een specialist in het creëren van hoogwaardig metaaldesign, stijlvolle stalen deuren en adembenemende stalen trappen; oogstrelend maatwerk van ongekend niveau en ambachtelijk vakwerk van Nederlandse bodem. Dat is waar Preferro voor staat. Het team is jong, dynamisch, vakkundig en ervaren, maar ook perfectionistisch en flexibel. Het bedrijf is opgericht door Rob van Lieshout en Jens Otten, twee vakmannen met een passie voor metaal en oog voor detail. Het zijn twee vrienden met één doel: mooi werk maken. Metaalwerkers. Ruwe bolsters, blanke pit. Noeste mannen. Harde werkers. Het is allemaal honderd procent waar. Maar Preferro is zoveel meer. Bij Preferro werken stylisten die door hun werk verheven worden tot kunstenaars.

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jurrit van der Waal

____

____

Meer projecten van Preferro bekijken?