Zwembad met luxe uitstraling door Neolith

Michel Oprey & Beisterveld

In Arnhem is een luxe stadstuin met Balinese invloeden verrezen. Het tuinontwerp klopt tot in de kleinste details en is van alle gemakken voorzien. Een zwembad als eyecatcher van de tuin mocht dan ook zeker niet ontbreken. Bijzonder aan dit zwembad is de met Neolith afgewerkte badrand van Michel Oprey & Beisterveld. Dit materiaal geeft het geheel een prachtige finishing touch 

Keramiek, tuinontwerp, Michel Oprey & Beisterveld

Fijne samenwerking  

Deze schitterende tuin kwam tot stand door een fijne samenwerking tussen een aantal verschillende partijen. Zo tekende Tim Exclusive Gardens het ontwerp, zorgde BOS Zwembaden voor het zwembad en werkte Cermics en natuurlijk Michel Oprey & Beisterveld aan het project mee. De opdrachtgever had duidelijke wensen en het werd dan ook een uitdaging om in een relatief kleine tuin toch zoveel mogelijk van deze wensen te realiseren, zonder verlies van het ruimtelijke gevoel. Een belangrijk element van het tuinontwerp is het Bali gevoel, dit werd bewerkstelligd door bewust te kiezen voor materialen, zoals bamboe. Om het geheel toch wat luxe aan te laten voelen koos men voor een zwembadrand met een marmer-look randafwerking.  

Neolith 

De marmerlook- randafwerking bestaat uit gesinterde steen, in het specifiek Neolith dat werd geïmporteerd door Michel Oprey & Beisterveld. Doorgaans wordt dit materiaal binnen toegepast, maar het is echter ook erg geschikt voor buitengebruik. Het bleek een uitdaging te zijn om het Neolith onderdeel te laten worden van het exclusieve tuinontwerp. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Het was dan ook de vraag of het in de praktijk wel haalbaar was; de platen van Neolith zijn erg lang en men had nog geen ervaring met dit materiaal in combinatie met zwembaden. 

Eindeloze mogelijkheden 

Door dit project bleek wel dat veel meer mogelijk is met Neolith dan in eerste instantie werd gedacht. Je dient rekening te houden met de verschillende omstandigheden, maar dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt creativiteit laten spreken zodat alles volledig bij wens en smaak aansluit.  

Editor: Media team

Datum: 31-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: OLIVR.