Zwembaden


Artikelen

Meer over Zwembaden

Wellness, buiten zwembaden, zwembad met overkappingDroom jij van een eigen zwembad?

Elke dag een perfecte dag vol plezier, dat kan een zwembad in de tuin realiseren. Pret, ontspanning, gevoel van wellness en plezier, dit is allemaal mogelijk met de aanschaf van een zwembad. Hiermee kan je ook veel verschillende kanten op, een buiten zwembad of juist een zwembad overkapping?

Het aanschaffen van een zwembad is tegenwoordig makkelijk te bestellen. Zelf nergens zorgen over maken en alles uit handen geven, dat kan! Een zwembad, niet één maar meerdere voordelen. Het staat als eerste alleen al supermooi in de tuin en is een hele mooie aanvulling op de woning. In de zomerse periodes kan je heerlijk een duik nemen in eigen tuin en lekker afkoelen. Kleed het zwembad rondom aan met tuinaccessoires en meubels. Pak een handdoek en ga na de duik heerlijk genieten van de zonnestralen terwijl jij je ogen dichtdoet op het tuinbed. Kan je ’s nachts niet goed slapen door de hitte, neem dan een afkoelende duik voor het slapen gaan en beleef een nacht waarin je heerlijk tot rust komt.

Door een zwembad te plaatsen in de tuin maak je watertraining mogelijk, dit is de uitkomst bij blessures. Het herstel van de beweeglijkheid van gewrichten en spiermassatoename wordt dan mogelijk gemaakt. Ook je conditie is gemakkelijk te verbeteren door veel in het zwembad te duiken. Een zwembad geeft je huis een grotere economische waarde. Ga je in de toekomst eventueel nog je huis verkopen, dan is een zwembad zeker een goede aanwinst.

Plaats je een zwembad dan komt er natuurlijk ook onderhoud bij kijken. Dit kan je zelf oppakken, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om hier hulp bij te nemen. Je wilt tenslotte niet dat het water groen gaat kleuren. Om dit te voorkomen is het slim om elke zeven dagen de PH waarde van het water te meten. Deze waarde moet tussen de 7,2 en de 7,6 liggen, mocht dit niet het geval zijn dan is het waterdesinfectiesysteem niet efficiënt genoeg. Is de PH-waarde te groot, dan kunnen er bacteriën verschijnen en kan het water er troebel uitzien. Naast een te hoge waarde is een te lage PH-waarde ook niet goed, dit kan namelijk zorgen voor irritatie aan de neus, ogen en de huid. Belangrijk dat dit dus goed in de gaten wordt gehouden.

Zwembaden zijn er in veel vormen en maten en hebben interessante opties. Heb jij zin om deze zomer volop te genieten met familie en vrienden en lekker af te kunnen koelen in de tuin? Of zowel in de winterperiode als de zomerperiode genieten van een duik in jouw eigen zwembad? Doe dan zeker wat research om erachter te komen welk zwembad het beste bij jou en je woning past.