Zwevend terras in idyllisch groen

Schellevis

Deze landelijke villa wordt omringd door een fantastisch landschap. De groene omgeving werd als inspiratiebron gebruikt voor het tuinontwerp. Diverse schakeringen, vormen, formaten en texturen werden hierop afgestemd. Het groen werd versterkt door het contrast met het lichte grijs van de robuuste betontegels, de contentstalen elementen en het weidse uitzicht rondom het huis. Een extra eyecatcher is het zwevende terras in de achtertuin. Deze ligt als een zwevend vlot in een weelde van groen.

Terras, tuinontwerp, Schellevis

Imposante entree

Zodra je de oprit betreedt kom je in aanraking met de lichtgrijze betontegels. Er is bewust voor grote grijze vlakken gekozen omdat de lichte kleur de beplanting mooi uit laat komen en bovendien verkleurt het niet. De grote Schellevis tegels van 200 x 100 centimeter liggen als een looppad naar de entree van het huis. De entree is imposant en de tegels versterken dit effect. De Schellevis tegels werden niet enkel in de voortuin geplaatst, ze wisten ook de achtertuin op ongekende wijze te verrijken.

Terras, tuinontwerp, Schellevis

Verschillende eyecatchers

Verschillende zichtlijnen en eyecatchers bepalen de uitstraling van de achtertuin. Ze zorgen ervoor dat de tuin blijft verrassen en dat alles tot in de kleinste details klopt. Goede voorbeelden daarvan zijn de centraal gelegen vijver en het hoger gelegen terras. Door het terras verhoogd aan te leggen lijkt het te zweven boven de ondergrond. Het begon als een experiment, maar het resulteerde in een prachtig eindresultaat.

Nette afwerking

Het terras bestaat ook uit de Schellevis tegels van het formaat 200 x 100 centimeter. Deze breekt de lange lijn van het klinkerpad en maakt het geheel wat spannender. Doordat de tegels aan de zijkanten hetzelfde afgewerkt zijn als de bovenzijde, leenden zij zich perfect voor dit authentieke terras. De zijkant heeft hierdoor dezelfde mooie aanblik gekregen. De grijze kleur van de tegels is complementair aan de diverse kleuren groen en aan de kleinere donkere klinker. De grote verscheidenheid aan materialen maakt het geheel spannend, terwijl de eenheid in kleur hier de harmonie weet vast te houden.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 17-08-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Schellevis

Ontwerp: Richard de Jong – Studio Nova